avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Competenta declinata - greseala depunere recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Competenta declinata - greseala depunere recurs?

In decembrie 2012 ,la judecatorie ,s-a dat sentinta cu drept de recurs in termen de 10 zile.Dosarul a ajuns la Curtea de Apel iar in martie am avut termen. Curtea de Apel spune.Declină competenţa de soluţionare a cauzei la Tribunalul Bucureşti. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi,
1.Inteleg ca trebiua facut Apel la Tribunal si nu recurs la Curte?
2 Daca e asa,inseamna ca recursul nu s-a facut corect deci practic a expirat termenul cu drept de recurs si solutia ramane definitiva?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:01, 4 Aprilie 2013
nu pur si simplu Curtea a considerat ca nu este competenta material sa solutioneze cauza in recurs, de aceea a declinat la Tribunal urmeaza sa primiti termen de judecata si recursul dvs se v a solutiona de Tribunal, desigur daca nu cumva si aceasta instanta se considera necompetenta material, daca se va intampla asa se va solutiona un conflict negativ de competenta .
Multumesc pentru raspuns.Fiind un proces penal sper ca termenul sa fie cat mai curand.In decembrie 2012 am primit pedeapasa de 7luni cu suspendare.De cand isi face efectul.?
Recursul se depune la instanta a carei hotarare se ataca , respectiv la judecatorie in cazul dvs.
Termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate ( 7 luni) la care se adauga un interval de timp de 2 ani conform disp.art 82 c.pen.al.1 c.pen. ( total 2 ani si 7 luni).
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia necompetentei materiale ContSters42601 ContSters42601 Am avut o plingere in contencios adsministrativ depusa la Tribunalul bucuresti .La primul termen instanta a dat urmatoarea solutie:,,Admite excepţia ... (vezi toată discuția)
Necomunicare intampinare natyca natyca Am si eu o speta...am chemat in judecata, la Tribunal, in contencios o institutie....la primul termen de judecata m-am prezentat personal neavand angajat ... (vezi toată discuția)
Necompetenta materiala a instantei monica i monica i am avut un dosar pe rolul unei judecatorii. Viza granituirea proprietatii private a unei unitati administrativ teritoriale fata de alta unitate administrativ ... (vezi toată discuția)