avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitii de la persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitii de la persoane fizice

Buna Seara,

Sunt in curs de deschidere a unui SRL. Am doua intrebari:
1. Pot face cheltuieli inainte de deschiderea firmei iar ulterior acestea sa fie inregistrate in contabilitate ca deductibile?
2. Care este procedura legala de achizitie a unui utilaj de la o persoana fizica (un cetetan are un strung de lemn de vanzare, iar eu am nevoie de utilaj la firma pe care urmeaza sa o deschid)?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 08:02, 6 Aprilie 2013
In momentul primiri certificatului de inregistrare si CUI puteti face achizitia Utilajului pe baza de contract de vinzare -cumparare de la Persoane fizice cu toate datele lui si plata prin caseria firmei cu "dispozitie de plata".
nu v-as sfatui sa faceti multe cheltuieli inainte de a primi actele de la Reg. Comertului decit cele necesare infiintari firmei .Colaborati cu viitoarea contabila a firmei sa va sfatuiasca.
Clar!
Multumesc foarte mult.
Cheltuielile facute pentru infiintarea societatii se inregistreaza in contul 201 - "Cheltuieli de constituire" se amortizeaza si sunt deductibile fiscal pentru platitorii de impozit pe profit.

Cumpararile de la persoanele fizice se fac cu borderoul de achizitie.
Sunt putin confuz: ce diferenta este intre achizitia unui utilaj de la o persoana fizica, de catre o firma, cu contract de vanzare-cumpare sau cu borderou de achizitie?

Rog respectuos clarificari cu citarea bazei legale.

Multumiri anticipate.
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
woody2013, utilizator
Atata timp cat aveti un document justificativ ( NIR) facut in baza contr.de vanzare-cump.eu nu vad o problema.Atenti...insa, vanzatorul sa justifice cu acte provenienta respectivului utilaj sau sa declare in contract cum a fost acesta dobandit

Alte discuții în legătură

Achizitii de la persoana fizica alicia_8877 alicia_8877 as dori sa stiu daca firma ce ma are pe mine ca asociat unic poate sa cumpere de la mine ca persoana fizica diferite bunuri folosite apoi in activitati de ... (vezi toată discuția)
Achizitie utilaje de la o persoana fizica dianap12 dianap12 Am o societate de confetii si am umparat de la o persoana fizica un utilaj second-hand. Nu am facut atunci nici un act cu d-na respectiva. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare de mijl fixe dintre pers. fizice si juridice miraj miraj asociatul unic al societati are in proprietate personala mai multe aparate(menghina,ghilotina , etc) mijl fixe achizitionate in timpul cat a lucrat in ... (vezi toată discuția)