avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitii de la persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitii de la persoane fizice

Buna Seara,

Sunt in curs de deschidere a unui SRL. Am doua intrebari:
1. Pot face cheltuieli inainte de deschiderea firmei iar ulterior acestea sa fie inregistrate in contabilitate ca deductibile?
2. Care este procedura legala de achizitie a unui utilaj de la o persoana fizica (un cetetan are un strung de lemn de vanzare, iar eu am nevoie de utilaj la firma pe care urmeaza sa o deschid)?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 08:02, 6 Aprilie 2013
Dupa parerea mea "Borderou de achizitie "este indicat si folosit mai mult la achititia de stocuri de la un Producator,care are carnet de producator al produselor,iar contractul de vinzare cumparare este un document care se foloseste pentru cumpararea de bunuri pentru firma de la Pers. Fizice.complectat cu toate datele....asa cum spunea mai sus colega @davideg .
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2013
iulia53, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii de la persoana fizica alicia_8877 alicia_8877 as dori sa stiu daca firma ce ma are pe mine ca asociat unic poate sa cumpere de la mine ca persoana fizica diferite bunuri folosite apoi in activitati de ... (vezi toată discuția)
Achizitie utilaje de la o persoana fizica dianap12 dianap12 Am o societate de confetii si am umparat de la o persoana fizica un utilaj second-hand. Nu am facut atunci nici un act cu d-na respectiva. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare de mijl fixe dintre pers. fizice si juridice miraj miraj asociatul unic al societati are in proprietate personala mai multe aparate(menghina,ghilotina , etc) mijl fixe achizitionate in timpul cat a lucrat in ... (vezi toată discuția)