avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de chemare în judecatã anulatã în procedura ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de chemare în judecatã anulatã în procedura de regularizare

Am si eu o ruda (Nitu Mariana) care are un dosar pe rol si nu prea are incredere in avocatul pe care si l-a ales.Am dat detalii mai jos:

Numãr unic dosar: 1625/256/2013
Înregistrat în data de: 21.02.2013
Obiect dosar: fond funciar ANULARE PARŢIALÃ A TITLULUI DE PROPRIETATE
Materia juridicã: Civil
Stadiu procesual: Fond
Părţi:
NIŢU MARIANA : Reclamant

COMISIA LOCALÃ DE STABILIRE A DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA TERENURILOR A COMUNEI
PEªTERA : Pârât

COMISIA JUDEŢEANÃ DE STABILIRE A DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA TERENURILOR A JUDEŢULUI
CONSTANŢA : Pârât
CÃI DE ATAC:
Tip acţiune Data declarare Cine declara
Pagina 1


TERMENE DE JUDECATÃ:
Data
Detalii
26/03/2013 Soluţionare
Solutie: În temeiul art 200 alin 3 Cpciv, anulează cererea de chemare în judecată. Cu drept de a formula cerere de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare.

Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva ce inseamna solutia data ?
pentru ca ruda nu a primit nici o citatie nici o instiintare nimic
Cel mai recent răspuns: Adytzu72 , utilizator 08:44, 14 Ianuarie 2014
Actiunea depusa nu a indeplinit cerintele impuse de lege. Pot fi omisiuni in text, lipsa taxa timbru, lipsa exemplare etc.
Este ciudat ce spuneti. Anularea se dispune numai dupa ce vi s-a pus deja in vedere completarea cererii si cerinta nu fost indeplinita.
Luati legatura cu avocatul, completati actiunea si depuneti cerere de reexaminare in 15 zile.
art. 200 Noul Cod de procedură civilă la care face referire instanta de judecată, şi pentru care sa respins cererea de chemare in instanta se refera la nendeplinirea următoarelor condiţii:
Neândeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 194 - 197NCPC: cererea nu cuprinde una sau mai multe din urmatoarele: numele, prenumele, datele de contact ale părţilor, obiectul şi valoarea acesteia după preţuirea reclamantului, in cazul imobilelor situarea acestora, localitate, strada, nr., judeţ, inscris sau nu in cartea funciara, nr. carti funciare, motivele de fapt şi drept pe care se întemeiază cererea, nu face referire la dovezile pe care se axează fiecare capăt al cererii, cererea nu a fost depusă în număr suficient de exemplare, cererea nu a fost timbrată.
Ruda dumneavoastră în termen de 10 zile de la primirea comunicării va trebui să treacă de îndată la completarea lipsurilor. Dacă în acest interval de timp nu va face completările sau modificările necesare cererea se va anula. Împotriva încheierii de anulare pronunţată de instanţa de judecată se va putea formula în termen de 15 zile de la comunicarea încheierii cererea de reexaminare. Cererea de reexaminare se examinează în camera de consiliu, cu citarea reclamantului. În cazul admiterii cererii cauza se repune pe rol şi se trimite primului complet investit.
Dar daca ruda care a facut cererea nu are calitate de mostenitor ( a renuntat la mostenire) cererea nu se loveste din nou de nulitate ?
:) O cerere de chemare în judecată care a fost o dată anulată de instanţă nu mai poate fi din nou anulată acum. Probabil vreţi să spuneţi că ruda dvs. nu are calitate procesuală activă. Adică, în opinia dvs., ruda nu avea dreptul să se adreseze instanţei. Mai întâi aşteptaţi ca instanţa să se pronunţe asupra cererii de reexaminare, dacă ruda dvs. va formula această cerere. Apoi, cu soluţia instanţei, reveniţi pe forum şi mai discutăm.
Si daca ruda nu va face cerere de reexaminare pentru ca avocatul o tot duce cu vorba ca il citez pe d-l avocat "nu este nici o problema sa stea linistita" ce se va intampla ? Cu toate ca ar trebui sa ii fac putina reclama d-l avocat sa nu mai jecmaneasca oamenii necajiti. Cui as putea sa ma adresez ?

Alte discuții în legătură

Ce înseamnã anularea cererii de chemare în judecatã ca netimbratã? TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.am avut un termen la un proces si ca solutie e-anulat-.ce inseamna mai exact?pt ca scrie ca,,admite exceptia netimbrarii,anuleaza cererea ca ... (vezi toată discuția)
Cerere indreptare greseala materiala si taxa judiciar de timbru. regularizarea cererii. Irina S. Irina S. In situatia in care reclamantul a scris gresit valoarea pretentiilor cerute prin actiunea introductiva de instanta in sensul ca a scris mai multe zerouri la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata NICULIN NICULIN Cheltuieli de judecata In urma unui proces deschis , in care reclamantii au modificat cererea de chemare in judecata de 2 ori, instanta “Constata nulitatea ... (vezi toată discuția)