avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de chemare în judecatã anulatã în procedura ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de chemare în judecatã anulatã în procedura de regularizare

Am si eu o ruda (Nitu Mariana) care are un dosar pe rol si nu prea are incredere in avocatul pe care si l-a ales.Am dat detalii mai jos:

Numãr unic dosar: 1625/256/2013
Înregistrat în data de: 21.02.2013
Obiect dosar: fond funciar ANULARE PARŢIALÃ A TITLULUI DE PROPRIETATE
Materia juridicã: Civil
Stadiu procesual: Fond
Părţi:
NIŢU MARIANA : Reclamant

COMISIA LOCALÃ DE STABILIRE A DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA TERENURILOR A COMUNEI
PEªTERA : Pârât

COMISIA JUDEŢEANÃ DE STABILIRE A DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA TERENURILOR A JUDEŢULUI
CONSTANŢA : Pârât
CÃI DE ATAC:
Tip acţiune Data declarare Cine declara
Pagina 1


TERMENE DE JUDECATÃ:
Data
Detalii
26/03/2013 Soluţionare
Solutie: În temeiul art 200 alin 3 Cpciv, anulează cererea de chemare în judecată. Cu drept de a formula cerere de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare.

Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva ce inseamna solutia data ?
pentru ca ruda nu a primit nici o citatie nici o instiintare nimic
Cel mai recent răspuns: Adytzu72 , utilizator 08:44, 14 Ianuarie 2014
@ milicadamian

Domnul Gabriel Boroi o spune cu jumătate de gură (folosește timpul condițional):
În lipsa unui text legal care să prevadă scutirea de la plata taxelor judiciare de timbru, cererea de reexaminare ar trebui supusă timbrării, potrivit art. 13 din Legea nr. 146/1997.

Domnii Deleanu și Leș nu au opinii nici în sensul că cererea de reexaminare se timbrează, nici în sensul că nu se timbrează. Sper că nu o să vă supărați pe mine, dar condiționalul domnului Boroi nu a reușit să mă convingă.

:bow:


@ Adytzu72

Înseamnă că bănuiala doamnei Gerber a fost corectă iar încheierea a fost comunicată avocatului. Acesta este fragmentul din mesajul ei şi care este postat mai sus:
eu am banuiala ca adresa pt comunicari a fost data la cabinetul avocatului care o reprezinta.

Nu avem cum să vă ajutăm cu un răspuns la problema arătată de dvs., și anume aceea că avocatul nu răspunde la telefon iar dvs. nu reușiți să îl contactați. Tot ceea ce trebuie să faceți este să insistați.
Ideea era alta : faptul ca avocatul o "duce cu zaharelul". Cu toate ca din alte situatii asemanatoare intalnite pe forum nu prea exista posibilitati de a-l putea face pe respectivul avocat sa isi dea silinta mai mult pentru rezolvarea mai rapida a cazului. Ca si daca ii da mai multi bani avocatului, ori ii pierde (nu isi da interesul), ori ii castiga ( isi da interesul) procesul. Pentru ca documente sunt :titlul de proprietate pentru teren, modificat cu scris de mana(trecuta casa), istoric de rol si faptul ca au existat doi mostenitori nu unul (copii batrinilor).
@ milicadamian

De acum înainte nu mai sunt necesare cititul şi gânditul pe această temă. Pe principiul "cine nu citeşte şi nu gândeşte are timp să şi muncească", Guvernul României a muncit şi a stabilit o taxă judiciară de timbru pentru cererile de reexaminare formulate potrivit art. 200, alin. (4) Cod procedură civilă. Cuantumul ei este de 20 de lei şi este prevăzut la art. 9, lit. f) din O.U.G. nr. 80/2013. Actul normativ a fost publicat în M.O. nr. 392 din 29.06.2013, dată la care a şi intrat în vigoare.
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
multumesc!
conditionalul dvs e la ..vale:D
Am revenit dupa o anumita perioada cu cateva noutati. Procesul a mers mai departe.Mai multe detalii gasiti pe link-ul urmator: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnã anularea cererii de chemare în judecatã ca netimbratã? TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.am avut un termen la un proces si ca solutie e-anulat-.ce inseamna mai exact?pt ca scrie ca,,admite exceptia netimbrarii,anuleaza cererea ca ... (vezi toată discuția)
Cerere indreptare greseala materiala si taxa judiciar de timbru. regularizarea cererii. Irina S. Irina S. In situatia in care reclamantul a scris gresit valoarea pretentiilor cerute prin actiunea introductiva de instanta in sensul ca a scris mai multe zerouri la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata NICULIN NICULIN Cheltuieli de judecata In urma unui proces deschis , in care reclamantii au modificat cererea de chemare in judecata de 2 ori, instanta “Constata nulitatea ... (vezi toată discuția)