avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cooptarea unui nou asociat - voturi necesare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cooptarea unui nou asociat - voturi necesare

Buna ziua,

Am o intrebare la care nu gasesc raspuns cautand in legea societatiilor comerciale, si anume: in cazul unei societati cu raspundere limitata, in situatia in care se doreste cooptarea unui nou asociat prin transfer de actiuni din partea administratorului, automat modificandu-se actului constitutiv, este nevoie de voturile tuturor asociatiilor? Mentionez ca la prima adunare a asociatilor, unul dintre asociati nu s-a prezentat. Ce se face in aceasta situatie?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 20:38, 9 Aprilie 2013
Da, trebuie intocmita o Hotarare Aga semnata de toti membrii. Daca nu se poate prezenta poate mandata pe cineva sa semneze in locul sau prin procura notariala
Tousi, conform art 192 alin (2) intradevar este nevoie de votul tuturor asociatiior pentru modificarea actului constitutiv,DAR conform art 193 alin (3) "Daca adunarea legal constituita nu poate lua o hatatrare valabila din cauza neintrunirii majoritatii cerute, adunarea convocata din nou poate decide asupra ordinii de zi, oricare ar fi numarul de asociati si partea din capitalul social reprezentata de asociatii prezenti" inteleg altceva, tinand cont ca ordinea de zi prevede modificarea actului constitutiv. Va rog astept un raspuns lamuritor... Multumesc
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
danielahanusimona, utilizator
Art. 192 alin. (2) nu se coroboreaza cu art. 193 alin. (3).
Art. 193 alin. (3) se aplica numai in situatia neadoptarii hotararii din cauza neintrunirii majoritatii (ceruta de lege sau prevazuta in actul constitutiv).
Art. 192 alin. (2) se aplica in situatia imposibilitatii adoptarii hotararii din cauza neintrunirii votului tuturor asociatilor.

P.S.:
Daca actul constitutiv deroga de la art. 192 alin. (2) si prevede o majoritate calificata pentru modificarea actului constitutiv, atunci devine aplicabil art. 193 alin. (3).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital cornica cornica Buna ziua. Sunt asociat intr-un SRL 50/50 si am fost convocat la AGA de administratorul firmei care este si asociat, unde pe ordinea de zi este majorarea ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social albertinap albertinap daca sunt asociat majoritar cum pot majora capitalul in conditiile in care asociatul celalalalt nu e de acord? (vezi toată discuția)
Renuntare la functia de administrator si iesire din asociere la srl cosnec cosnec Buna ziua, Daca un asociat nu poate parasi in alt mod societatea SRL (constituita pe durata nelimitata, avand mai multi asociati si administratori) decat ... (vezi toată discuția)