avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... OPRIREA INDEMNIZATIEI DE CRESTERE A COPILULUI DE CATRE ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

OPRIREA INDEMNIZATIEI DE CRESTERE A COPILULUI DE CATRE ADMINISTRATIA FINANCIARA

Buna ziua! Am o mare rugaminte la dumneavoastra: va rog tare mult sa imi spuneti daca poate Administratia Financiara sa imi sisteze acordarea indemnizatiei de crestere a copilului pentru o datorie din 2007 catre aceasta institutie. Daca da, incepand din ce luna pot face acest lucru si conform carui act normativ. VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:48, 9 Aprilie 2013
1. - Depinde ce reprezinta acea datorie.
- La art.248 Codul fiscal spune ca este vorba despre:
a) impozitul şi taxa pe clădiri
b) impozitul şi taxa pe teren
c) impozitul pe mijloacele de transport

- Daca este vorba de alte datorii atunci acelea nu fac obiectul prevederilor OUG 111/2010.


2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art.12
...
(2) Începând cu anul 2012, pentru menținerea drepturilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență, beneficiarii care au drepturi stabilite de cel puțin 6 luni au obligația să își achite impozitele și taxele locale față de bugetul local pentru bunurile pe care le dețin în proprietate, conform prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare

(3) Pentru persoanele singure care se ocupă de creșterea și îngrijirea unuia sau a mai multor copii, menținerea drepturilor reglementate de prezenta ordonanță de urgență nu este condiționată de obligația prevăzută la alin. (2)

(4) Pentru familiile legal constituite, obligația legală față de bugetul local se aplică asupra bunurilor familiei, indiferent de soțul care deține în proprietate respectivele bunuri.

Art.38
...
(5) La data de 31 martie primarii verifică dacă persoanele beneficiare ale drepturilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență cuprinse în situația centralizatoare prevăzută la alin. (3) și-au achitat impozitele și taxele locale și transmit agențiilor județene o nouă situație centralizatoare actualizată cu persoanele care nu și-au îndeplinit această obligație, până la data de 5 aprilie

(6) Neachitarea obligațiilor legale față de bugetele locale în termenul prevăzut la alin. (5) conduce la suspendarea pe o perioadă de 5 luni a drepturilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență începând cu drepturile aferente lunii aprilie.

(7) Achitarea obligațiilor legale față de bugetul local în perioada prevăzută la alin. (6) atrage reluarea plății drepturilor, începând cu luna următoare celei în care s-a achitat obligația, inclusiv pentru drepturile cuvenite în perioada suspendării

(8) În vederea aplicării prevederilor alin. (7), beneficiarii drepturilor transmit agenției teritoriale copia actului eliberat de autoritatea administrației publice locale prin care se face dovada achitării obligațiilor de plată către bugetul local

(9) În situația în care, până la sfârșitul perioadei prevăzute la alin. (6), nu sunt achitate obligațiile față de bugetul local, drepturile prevăzute la art. 2, art. 7, art. 31 alin. (1) și (2) și art. 32 alin. (1) lit. c) și d) încetează

(10) În situația în care în perioada de suspendare prevăzută la alin. (6) dreptul încetează, iar persoana îndreptățită aduce în această perioadă dovada prin care se confirmă plata obligațiilor față de bugetul local, plata drepturilor se face numai pentru perioada cuprinsă între data suspendării drepturilor și data încetării acordării acestora

(11) Suspendarea, reluarea și încetarea drepturilor se fac prin decizie a directorului executiv al agenției teritoriale.


3. Din N ormele de aplicare a OUG 111/2010:

Art. 38.1
(1) Pentru mentinerea dreptului la indemnizatie, stimulent de insertie sau a celor prevazute la art. 31 alin.(1) si (2) si art. 32 alin. (1) lit. c) si d) din ordonanta de urgenta, in conditiile art. 38 din ordonanta de urgenta, beneficiarii cu drepturi stabilite de cel putin 6 luni au indatorirea sa isi achite obligatiile legale fata de bugetul local pentru bunurile pe care le detin in proprietate, conform prevederilor Codului fiscal.

(2) Obligatiile legale prevazute la alin. (1) sunt cele stabilite potrivit art. 248 lit. a)-c) din Codul fiscal si se datoreaza bugetelor locale ale comunelor, oraselor, municipiilor, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti.

(2.1) Sunt exceptate de la prevederile alin. (1) persoanele singure care au in ingrijire si in crestere copii si care beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2, 7, 31 si 32 din ordonanta de urgenta.

(2.2) In situatia in care se constata ca obligatia prevazuta la alin. (1) nu a fost indeplinita in termenul prevazut la art. 38 alin. (3) din ordonanta de urgenta, acordarea indemnizatiei se prelungeste cu inca doua luni, urmand ca dupa acest termen plata sa fie suspendata in conditiile art. 38 alin. (6) din ordonanta de urgenta.

(3) In situatia in care in perioada de suspendare prevazuta la art. 38 alin. (4) din ordonanta de urgenta dreptul inceteaza in conditiile art. 16 alin. (1) si art. 17 alin. (1) din ordonanta de urgenta, iar persoana indreptatita aduce in aceasta perioada dovada prin care se confirma plata obligatiilor legale fata de bugetul local, plata drepturilor se face numai pentru perioada cuprinsa intre data suspendarii drepturilor si data incetarii acordarii acestora.

(4) Beneficiarii de indemnizatie sau stimulent de insertie care au in proprietate bunuri aflate in alta unitate/subdiviziune administrativ-teritoriala decat cea in care s-au stabilit drepturile au obligatia ca, pana la data de 20 ianuarie a fiecarui an, sa prezinte la autoritatea publica locala unde s-a stabilit dreptul copia certificatului de atestare fiscala eliberat de organul fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale in a carei raza teritoriala se afla bunurile impozabile sau taxabile, prin care se face dovada achitarii obligatiilor legale catre bugetele locale pentru anul anterior.


4. Asadar vi se aproba indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) si abia dupa 6 luni se poate aplica suspendarea platii imndemnizatiei pentru CCC daca nu ati platit impozitele si taxele locale pe care vi le-am aratat la pct.1.
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Este vorba de restanta platii impozitului pe venituri din asigurari. am lucrat intr-o firma de asigurari si nu am platit diferenta de impozit.



[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule]
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc tare mult! Nu am aflat ce ma interesa, dar sigur voi fi informata la timpul potrivit de catre Administratia Financiara. Ramane doar sa am rabdare.O zi buna!
1. Neplata impozitului pe venit nu este un motiv de suspendare a platii indemnizatiei pentru CCC.

2. Obligatiile legale datorate bugetelor locale si a caror neplata duce la suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC sunt numai:
a) impozitul şi taxa pe clădiri;
b) impozitul şi taxa pe teren;
c) impozitul pe mijloacele de transport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie oprita florentinabab florentinabab buna ziua,sunt inca in concediu crestere copil pana in iunie pe 6 cand fetita mea face 2ani..trebuia sa incep munca pe 6 mai cu o luna inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)
Intrerupere concediu cresterea copilului? laviniagheorghe laviniagheorghe Va rog, lamuriti-ma intr-o problema. Eu sunt in acest moment in concediu de cresterea copilului. Am o restanta la plata impozitului pe masina, iar sotul meu ... (vezi toată discuția)
Suspendarea indemnizatiei pentru ccc in caz de neplata a datoriilor catre bugetul local ana_maria_s ana_maria_s Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca sotul meu are datorie catre stat (mai exact Primarie) pentru un impozit pe masina neachitat de aproximativ 4 ani, eu ... (vezi toată discuția)