avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxe pt succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxe pt succesiune

buna ziua,
ma intereseaza sa stiu care sunt costurile (taxe notar, taxe pt imobil, sau ce alte taxe se mai percep), pt deschiderea unei succesiunie mentionez ca locuiesc in Timisoara si ultimul domiciliu al sotului meu decedat, a fost tot Timisoara. Ma intereseaza care este tariful pe metru patrat?multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:54, 9 Aprilie 2013
Trebuie sa va adresati unui Notar Public pentru efectuarea calculelor respective.
Succes!!!
Dupa cat stiu eu nu se plateste nimic pana la obtinerea certificatului de mostenitor. Abia atunci va spune notarul cat trebuie sa platiti. Sunt niste grile cu sume fixe in care se incadreaza valoarea masei succesorale. Spre exemplu la o valoare de 52.000 ron se plateste 2611 ron + 2%x20.000 plus 3% din valoarea masei succesorale impozit daca au trecut mai mult de doi ani de la deschiderea succesiunii (succesiunea se deschide prin deces).
Mergeti la un notar din localitatea respectiva unde a decedat Sotul cu actele de proprietate si vi se va calcula onorariul , depinde daca intra cota de 1/2 in masa succesorala sau cota se 1/1 din prorprietate, depinde daca au trecut 2 ani de la deces platiti impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale.
Aceste calcule la imobile se fac in functie de o grila de expertiza imobiliara pt uzul notarilor si tine cont de amplasarea terenului, zona, categoria de folosinta a terenului.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul taxei notariale pt mostenire astip astip Am mostenit 5000 de metrii patrati de teren intravilan, de la tatal meu decedat acum 4 luni. E inca teren viran undeva la marginea orasului. Cu titlu ... (vezi toată discuția)
Cit costa deschiderea unei succesiuni dupa 6ani valieugen valieugen buna seara cit costa deschiderea unei succesiuni dupa6ani dela moartea tatalui.pentru un teren intravilan la tara.multumesc (vezi toată discuția)
Succesiune ostroveanu ostroveanu Eu si sora mea suntem mostenitorii unei case la tara plus terenul aferent acesteia , nu am facut succesiunea dupa decesul ambilor parinti , ultimul decedind ... (vezi toată discuția)