Stiu, de prin auzite, ca o autoritatea publica nu are voie plateasca 2 studii de fezabilitate ( cel putin aceasta este problema mea) pe aceeasti tema la 2 furnizori.
Ambele SF-uri s-au facut prin atribuire directa, al 2 lea dupa ce primul a fost receptionat.
Unde este stipulat mai precis acest lucru?
Nu este stipulat precis acest lucru in OUG 34, dar reiese in mod evident din toate prevederile referitoare la planificarea si justificarea achizitiilor, inclusiv din principiul eficientei utilizarii fondurilor.
Un al doilea contract cu obiect identic nu poate fi incheiat decat din motive temeinice, de ex. primul contractant nu si-a executat corespunzator sarcinile si SF-ul nu poate fi folosit. Altfel nu se poate justifica cheltuirea de 2 ori a banului, pentru acelasi obiect.
Cu exact acelasi continut? Nu se poate suspecta o impartire a sarcinii totale in doua parti pe aceeasi tema, dar care permite AC sa evite impartirea pe loturi si sa faca cumparare directa, nu?... Am mai intalnit aceasta situatie si in general iese la suprafata.
Pe de alta parte, daca intr-adevar trebuie respectata aceeasi sarcina de doua ori, un alt argument ar putea fi expirarea prevederilor SF-ului precedent. Dar dupa cum se spune in mesajul de mai sus, este foarte dificil sa justifici cheltuiala x2 pentru aceeasi achizitie, si sa fii credibil.
Proiect copiat
donigao
Buna ziua,
M-am confruntat cu o situatie....care te lasa cu gura cascata.
Am efectuat o lucrare ( proiectare) pentru o autoritate contractanta, insa ... (vezi toată discuția)