avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 112

Daca am cumparat o casa (in rate pe o periada de 10 ani)cu legea 112 dupa terminarea ratelor sau daca achit valoarea ramasa (adica 5 ani),intru automat in posesia terenului aferent cladirii ?specific ca doresc sa fac o extindere la casa si ar trebui sa intru pe terenul pe care nu il am in acte.
Cel mai recent răspuns: fgs , utilizator 16:50, 26 Februarie 2009
Evident cf legii112/95 nu sunteti proprietarul terenului aferent cladirii. Daca sunteti din Bucuresti atunci:
Pentru realizarea unei exinderi a imobilului pe terenul aferent cladirii va puteti adresa Primariei Municipiului Bucuresti care conform Hotaririi Consiliului General al Municipiului Bucuresti (hotarirea HGCMB nr 211/27.11.1997) are dreptul de a emite un contract de concesiune pe portiunea de teren de sub extindere.
Trebuie sa aveti Cadastru si contractul de inchiriere a terenului curtii incheiat cu ICRAL -ul care v-a vindut casa pe linga alte acte si in circa 2- 3 luni aveti contractul.
Numai pe baza acestui contract de concesiune teren se poate obtine autorizatia de construire in cazul caselor cu 112/95 .
Succes !!
Va multumesc frumos. sunt din Timisoara si m-am interesat, trebuie sa fac o cerere la Primarie la serviciu patrimoniu, dar se pare ca se va da o hotarare al CL in care se va se poate "cumpara "terenul dar la un pret USTURATOR.
nu se mai da terenul pentru aceste case prin hotarare a prefectului conform legii 18/1991?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie teren inchiriat loredanana loredanana Buna ziua,va rog din suflet sa ma ajutati... am cumparat o casa in baza legii 112/95 de la firma APOLODOR.S.A (fostul ICRAL).In momentul cumpararii casei ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren casa nationalizata misha1 misha1 Buna seara! In luna august s-a vehiculat ideea ca guvernul a pregătit un proiect de lege care stabileşte că proprietarii de case naţionalizate care au ... (vezi toată discuția)
Conditie concesiune jon_ion jon_ion daca o curte este deja inchiriata, mai poate o terta persoana sa concesioneze o portiune din teren? am solicitat concesionarea unei portiuni pentru extindere ... (vezi toată discuția)