avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Efectul juridic al acordului de mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Efectul juridic al acordului de mediere

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti care este efectul juridic al documentului prin care se finalizeaza procesul de mediere. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Laura Vilsan , Mediator 15:50, 10 Aprilie 2013
Acordul de mediere are valoarea unui inscris sub semnatura privata si cuprinde toate clauzele la care au consimtit partile aflate in conflict.
Acordul de mediere trebuie prezentat notarului public sau instantei,sub sanctiunea nulitatii absolute daca obiectul conflictului vizeaza drepturi reale,partaje,succesiuni si transfer al dreptului de proprietate.
Per a contrario,in alte situatii nu e necesar a fi autentificat sau incuviintat decat daca partile doresc asta..
Din situatiile practice cu care se confrunta mediatorii reiese ca in aceste situatii,este recomandabil ca acordul de mediere sa fie prezentat unui notar public,instanta incuviintand acorduri de mediere doar daca respectivul conflict este deja dedus judecatii.
Insa, partile pot respecta si implementa clauzele acordului de mediere si fara alte proceduri aditionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilitatea si eficienta acordului de mediere Mihai Florel - Birou de Mediator Mihai Florel - Birou de Mediator In Sectiunea 4: Inchiderea procedurii de mediere din Legea 192/2006 la art.58 alin (1) se vorbeste despre acordul scris atunci cand partile prezente la mediere ... (vezi toată discuția)
Autentificarea la notar a acordului de mediere divort manuelle manuelle Buna ziua. Un acord de mediere a unui divort fara copii si fara bunuri comune in cat timp poate fi autentificat la notar? Ar trebui ca aceasta autentificare sa ... (vezi toată discuția)
Proces verbal si acordul de mediere Ramona24 Ramona24 Buna seara, In situatia in care partile aflate la mediere (obiect-iesire din indiviziune teren si casa, cealalta parte doreste partea in bani) ... (vezi toată discuția)