avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Rog exemplu de intampinare proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Rog exemplu de intampinare proces civil

Buna seara!

Va rog din tot sufletul sa-mi spuneti si mie cum trebuie facuta intampinarea (ce articole din C.civ si C.p. civ trebuiesc invocate ) in urmatoarea speta (introdusa in instanta in 2012 cu primul termen la sfarsitul lunii) :

Subsemnata ...OMV....... chem in judecata pe ................... pt ca pe baza art. 404.1 - 404. C.p. civ sa dispuneti obligarea paratului la restituirea sumei ...........lei actualiz la data platii efective in raport cu indicele de inflatie, urmare a executarii silite a sentintei nr..............
Precizam ca paratul a beneficiat in mod nejustificat de doua ori de efectele titlului executoriu anterior mentionat .
Astfel , paratul a apelat la executarea silita in baza titlului executoriu reprezentat de Sent civ nr......... costituindu-se dosarul nr..............a.i. la data de 23.02.2009 ,totalul sumei executate silit din conturile subscrisei a fost de ........... lei
Ulterior, paratul a apelat la executarea silita in baza aceluiasi titlu executoriu reprezentat de Sent civ nr......... constituindu-se dosarul nr ............ , a.i. la data de 08.04.2009 , totalul sumei executate silit din conturile subscrisei a fost de ........... lei.
In al 3-lea rand, paratul a apelat la executarea silita a aceluiasi titlu executoriu reprezentat de Sent civ nr......... costituindu-se dosarul nr..............a.i. la data de 16.11.2009 , totalul sumei executate silit din conturile subscrisei a fost de ........... lei.

In speta, intoarcerea executarii ar avea loc prin restituirea sumei de .......... reprezentand suma executata silit a treia oara de catre parat, deoarece obligatia subscrisei rezultata din titlul mai sus aratat fusese indeplinita prin executarea silita la data de 23.02.2009 .
In drept , ne intemeiem actiunea pe dispoz art. 256 C muncii si art. 404.2 al 3 C.p. civ.

Mentionez ca suma s-a incasat o singura data pe 15.12.2009, cf extrasului de cont, prin ultima executare de care ei mentioneaza.De la primul executor exista negatie ca nu s-a facut acea executare de care ei spun, de la al 2-lea executor nu am primit nimic, desi i-am trimis scrisoare cu confirmare de primire prin care soliciatm acte care sa dovedeasca ca s-a facut sau nu executarea(confirmarea ca a primit scrisoarea a sosit). Am extrasele de cont in care se vede clar ca suma este incasata o singura data.

Eu am gasit un model de intampinare dar nu stiu ce articole trebuiesc folosite si cum trebuie corect formulata. V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta.
Va multumesc!


Subsemnatul ................domiciliat in ............. str. .........nr.... bl. ......sc. ...ap. .....jud. ..... parat in actiunea ce formeaza obiectul dosarului nr. ....../........ in contadictoriu cu reclamanta ....OMV...........domiciliat in ........str. .... nr. .... bl. .... sc. .... ap. ..... jud. ....... in conformitate cu dispozitiile art. ...............C.p.civ. in termen legal formulez prezenta

INTAMPINARE

Impotriva sus mentionatei actiuni pe care va solicit sa o respingeti.
Va solicit, de asemenea, in coformitate cu dispozitiile art. ............ C.p.civ sa obligati reclamantul sa-mi plateasca cheltuielile de judecata ocazionate de acest proces.
In fapt,.................................................................
In drept, imi intemeiez actiunea pe dispoz art. .....................
In probatoriu inteleg sa folosesc proba cu inscrisuri( extrase de la banca, negatie de la un executor ca nu s-a facut executarea , confirmarea de primire de la posta prin care dovedesc ca s-a cerut si de la al 2-lea executor negatie si nu s-a primit nimic).
In temeiul dispozitiilor art......... C.p.civ solicit judecarea cauzei in lipsa.
Cel mai recent răspuns: ANGEL978 , utilizator 00:42, 13 Aprilie 2013
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Analiza prescriptiei in procedura necontencioasa? Irina S. Irina S. S-a schimbat ceva in procedura civila, de vad tot mai des Incheieri prin care instanta de executare se pronunta asupra intervenirii prescriptiei executarii ... (vezi toată discuția)
Actualizare sume prin proces verbal de executorul judecatoresc mireamirela mireamirela Prin sentinta definitiva, irevocabila si investita cu formula executorie se stabileste dreptul unui cetatean de a i se restitui o suma de la bugetul de ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva hecla hecla Pentru inceput as dori sa va multumesc inca odata pentru raspunsurile pe care le-am primit pana acum si daca se poate as mai abuza de cunostintele ... (vezi toată discuția)