avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ani lucrati dupa iesirea la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ani lucrati dupa iesirea la pensie

Buna ziua!
Tatal meu este pensionar militar. Dupa iesirea la pensie a mai lucrat 8 ani in viata civila (cu contract de munca si taxe si impozite platite) si as dori sa stiu cum trebuie sa procedeze pentru a beneficia de pensie si pentru acesti 8 ani.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:40, 9 Mai 2013
1. De la Casa de Pensii unde in acesti 8 ani angajatorii au depus contributia pentru pensii solicita o "adeverinta cu stagiul de cotizare.

2. Cu aceasta adeverinta se prezinta la Casa sectoriala de Pensii si solicita recalcularea pensiei prin valorificarea stagiului de cotizare lucrat si a veniturilor obtinute dupa pensionarea initiala.

Va multumesc mult pentru raspuns! Va mai rog frumos sa-mi spuneti daca la pasul 2, trebuie sa mearga la Casa de Pensii militara sau la Casa de pensii sectoriala care tine de Casa de pensii unde angajatorii din ultimii 8 ani au depus contributiile?
Casa de pensii sectoariala inseamna Casa de pensii militara (nu confundati cu casa de pensii a sectorului in care locuiti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lucrat dupa pensionare adela65 adela65 Sunt pensionar militar si dupa iesirea la pensie am lucrat timp de 7 ani. Doresc sa stiu daca contributia data in acesti ani mi se ia in calcul la revizuirea ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor - valorificarea stagiilor de cotizare realizate dupa pensionare Danila_Lucian Danila_Lucian Sunt nascut la 02.01.1961, pensionar militar din 31.10.2002 . Am stagiu de cotizare ca militar 21 ani 4 luni si 6 zile( include armata si scoala militara ... (vezi toată discuția)
Stagii cotizare neadaugate panzarumitica panzarumitica Buna ziua! Speta este urmatoarea: pensionar militar din 2003, a lucrat ulterior in viata civila in sectorul privat si a adaugat stagiile de cotizare pana ... (vezi toată discuția)