avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... inmatriculare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

inmatriculare auto

Buna ziua!
Daca doresc sa cumpar un fiat brava din 1997,benzina,1370 cm cubi si 55 cp,inmatriculat in romania,in 03.01.2012,am de platit taxa de poluare si care este valoarea acesteia? Ce alte taxe mai am de platit?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: just_hara , utilizator 09:40, 18 Aprilie 2013
Art. 4.Obligația de plată a timbrului intervine o singură dată, astfel:
a) cu ocazia înscrierii în evidențele autorității competente, potrivit legii, a dobândirii dreptului de proprietate asupra unui autovehicul de către primul proprietar din România şi atribuirea unui certificat de înmatriculare şi a numărului de înmatriculare;
b) la reintroducerea în parcul auto național a unui autovehicul, în cazul în care, la momentul
scoaterii sale din parcul auto național, i s‐a restituit proprietarului valoarea reziduală  a timbrului, în conformitate cu prevederile art. 7;
c) cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat şi pentru care nu a fost achitată taxa specială pentru autoturisme  şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării;
d) cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat în situația
autovehiculelor pentru care s‐a dispus de către instanțe restituirea sau înmatricularea fără plata taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule,taxei pe poluare pentru autovehicule sau taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule
Daca pentru masina respectiva nu a fost platita nici un fel de taxa la data inmatricularii(ceea ce ma indoiesc) sunteti obligat sa platiti TIMBRU de Mediu intrat in vigoare la 15.03.2013.(calculul se face pe site la ANAF sau la o agentie teritoriala)
Daca a fost achitata taxa, sau daca proprietarul nu si-a recuperat banii prin hotarare judecatoreasca, atunci NU trebuie sa platiti nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru 2013 fortunasystem fortunasystem Am platit taxa de mediu pe 13/03/2013 si am incercat sa depun actele pe 15/03/2013 dar am fost refuzat pe motiv ca noua taxa de timbru se aplica incepand din ... (vezi toată discuția)
Achitare timbru de mediu fara a vinde masinile. bogdan2k bogdan2k Buna ziua, Firma la care lucrez , vrea sa achite taxa de mediu pentru toate masinile ce le detine in parcul auto, si nu au deja o forma a taxei ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism calincimpean calincimpean Buna ziua, am cumparat un autoturism ,,mercedes c 220\\" in decembrie 2012 si am sentinta definitiva pentru inmatriculare fara taxa. Astazi m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)