avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma-cetatean non EU
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma-cetatean non EU

Care este procedura, ce costuri si acte implica infiintarea unui SRL de catre un cetatean elvetian in Bucuresti?Precizez ca el se afla in Elvetia. Daca el nu se poate deplasa in Romania, poate sa faca o procura notariala in vederea infiintarii acestui SRL? Multumesc.
Poate sa imputernicieasca pe cineva pentru infiintarea unui SRL si toate formalitatile necesare, urmand a se trece in actul constitutiv prin imputernicit. Imputernicirea trebuie sa fie notariala si se va traduce si apostila in Romania.

Av. Vasile Roman
Ultima modificare: Vineri, 27 Februarie 2009
ContSters20980, utilizator
Multumesc. Care sunt pasii? ce acte trebuie sa intocmeasca? costuri? unde? Multumesc
Buna,
in primul rand trebuie sa faci rezervarea de denumire (poti sa o faci si tu in calitate de fondator, nu este nevoie de imputernicire) care costa 50 RON.
Este nevoie de o procura facuta la notar care trebuie sa se refere la toate clauzele din actul constitutiv: asociati, sediu, capital social, administrator, reprtizare profit si pierderi etc. (procura trebuie aiba apostila), prin care este imputernicita o persoana din romania sa semneze in numele sau actul constitutiv, contractul de comodat/inchiriere, deschidere cont etc.

De asemenea, asociatul elvetian trebuie sa dea o declatarie pe propria raspundere si specimen de semnatura (in cazul in care va fi si administrator).
Se deschide un cont si se depune capitalul social (minim 200 RON).

Se face un contract de comodat/inchiriere pentru sediu, este nevoie si de titlul de proprietate al imobilului in cauza; daca acest imobil se afla intr-o cladire cu mai multe imobile este nevoie de acordul vecinilor si avizul asociatiei de proprietari.

Referitor la taxe, este greu de apreciat pe langa rezervarea de denumire (50 RON) si capitalul social (200 RON minim- se poate se mai mare daca doriti) se platesc taxe la ORC care sunt aproximativ 400 RON si pe langa acestea se adauga taxele pentru traducerea specimenului de semnatura, declaratie pe proprie raspundere si procura, precum si onorariul avocatului.

:offtopic: N-am editat decat un numar, scria "500 RON" la rezervarea de denumire.
Ultima modificare: Vineri, 27 Februarie 2009
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri infiintare srl 2dsmart 2dsmart buna ziua vreau sa infiintez un srl cu un capital social de 200ron si 5 coduri CAEN spuneti-mi care sunt costurile infiintarii firmei si ordinea ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate alina_cj alina_cj Ce costuri implica infiintarea unei societati? la acte ma refer... (vezi toată discuția)
Infintare firma de catre un strain in romania Ramona24 Ramona24 Salut! ce acte sunt necesare infintarii unei firme in romania de catre o persoana fizica straina ?? (vezi toată discuția)