avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Expunerea de date ale proprietarilor la avizierul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Expunerea de date ale proprietarilor la avizierul blocului

In holul de intrare in bloc este un avizier la care administratorul + presedintele asoc proprietari si cenzorul au pus un afis cu date personale - nume, numar de apartament si datorii ale unor locatari. Unii sunt persoane publice si sunt foarte indignati. Spuneti-mi va rog este legala aceasta expunere de date personale in conditiile in care pe listele de intretinere nu au existat la noi in bloc niciodata nume de persoane tocmai pentru ca unii sunt VIP si nu au dorit. Dar si pentru ceilalti, este corect si legal sa puna cineva ca la gazeta de perete la coltul rusinii pe oameni care au restante si de 100 ron? Imaginea lor cred ca e stricata de cu mult mai multi bani. Ce spune noul cod civil? De asemenea tot acestia abuzeaza si inregistreaza tot ce se intampla din acelasi hol al blocului, stocheaza informatii despre noi toti. Bineinteles ca sunt persoane fizice, nu au nici o autorizatie.
Asta cum vi se pare? Stiu ca sunt niste noi prevederi in Codul civil nou privind protectia datelor personale.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costin Savescu , utilizator 07:19, 24 Aprilie 2013
Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi normele sale de aplicare aprobate prin H.G. nr. 1588/2007 prevăd posibilitatea afişării restanţelor pe o listă de plată (v. articolele 30:1.j şi 49 din lege, respectiv, articolele 12:A.d, 17:1.j, 24:2, 25, 42 din hotărârea de guvern).

Legile acestei ţări nu disting între persoane publice şi restul. Toţi cetăţenii sunt (foarte teoretic, ce-i drept) egali în faţa legii. Tuturor le sunt, în egală măsură, opozabile legile, inclusiv cele citate mai devreme, fără ca prin aceasta să le fie încălcat vreun drept.
Multumesc pentru raspuns. Am citit ce ati indicat si nicaieri nu arata ca se pun restantele doar, separat de lista lunara de plata si nicidecum ca se afiseaza astfel la avizier. Poate am sarit peste, puteti sa-mi redati textul exact ca nu inteleg, va rog? Multumesc frumos.
In al doilea rind, aveti idee, dvs. ca avocat (toata stima) sau altcineva daca mie ca membru al asociatiei imi este interzis de vreo lege sa pun si eu un afis la avizierul asociatiei platit si din banii mei, aflat pe proprietatea mea? Unde scrie ca doar administratorul are exclusivitate asupra avizierului? Va intreb pentru ca el este platit cu o suma foarte mare, 2500 ron pentru doar 60 de apartamente si nu isi respecta deloc con tractul, nu face nimic, mai pe romaneste. As vrea sa pun si eu contractul lui la avizier si sa subliniez ce nu face din el desi e platit la zi.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de afisare a listelor de plata M. Gradinaru M. Gradinaru Buna ziua! As dori sa aflu care este perioada de afisare a \\"Listei de plata a cotelor de intretinere\\". Am tot cautat, dar nu am gasit pe nicaieri o ... (vezi toată discuția)
Restante la asociatia de locatari ionela_sab ionela_sab sunt locatara in blocul O8A, strada Dezrobirii, numarul 42. locuiesc in acest bloc din anul 2009. problema pe care vreau s-o supun atentiei dumneavostra este ... (vezi toată discuția)
Afisare lista intretinere mihalache70 mihalache70 Buna ziua, In blocul unde locuiesc, lista de intretinere lunara se afiseaza dupa data de 30 a lunii, in momentul platii la casierie neavand la cunostinta de ... (vezi toată discuția)