avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pret adjudecare imobil
Discuție deschisă în Executare silită

Pret adjudecare imobil

Buna ziua,

Este vorba de un imobil scos la licitatie, care nu a fost vandut la prima licitatie deoarece nu s-a prezentat nimeni, astfel incat pretul a fost redus la 75%. As dori sa particip la a doua licitatie, insa nu inteleg textul de lege de mai jos. Mi se pare ca ultimele doua propozitii se contrazic. Propozitia ingrosata sugereaza ca imobilul ar putea fi vandut si la un pret mai mic decat pretul de pornire, daca exista o singura oferta. Insa ultima propozitie contrazice spunand ca se poate vinde doar la pretul de pornire.

Intrebarea pe scurt este: pot sa inaintez o oferta cu un pret mai mic decat pretul de pornire si sa am sanse sa castig daca sunt singurul licitator? Mi se pare absurd, astfel as putea castiga licitatia cu un pret de 1 RON, dar asta pare sa sugereze propozitia ingrosata.

[ link extern ]

(5)În cazul în care nu este oferit nici preţul la care imobilul a fost evaluat, vânzarea se va amâna la un alt termen, de cel mult 60 de zile, pentru care se va face o nouă publicaţie în condiţiile art. 504 alin. (3). La acest termen, licitaţia va începe de la preţul de 75% din cel la care imobilul a fost evaluat. Dacă nu se obţine preţul de începere a licitaţiei, la acelaşi termen bunul va fi vândut la cel mai mare preţ oferit. Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă preţul de la care începe licitaţia.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:21, 24 Aprilie 2013
Bunul poate fi adjudecat de catre ofertantul care ofera dupa trei strigari pretul cel mai mare
Daca sunteti singurul licitator puteti sa adjudecati bunul doar daca oferiti pretul de pornire a licitatiei. Ca sa adjudecati la un pret mai mic e musai sa mai exista inca un licitator, cel putin.
Am inteles, multumesc pentru clarificare. Sa inteleg ca licitatia incepe de la zero si nu de la pretul de pornire?

In cazul acesta, ce impiedica pe cineva sa aduca un licitator fals, in afara de buna credinta?
Nu, licitatia incepe de la pretul de 75%, daca nu se ofera acest pret si sunt cel putin 2 licitatori, se continua licitatia de la cel mai mare pret oferit de catre cei doi.

Ce impiedica? Nimic.
Hmn... o portita

Mai departe ce se intampla daca nici la a doua licitatie nu se prezinta nimeni? Se intra in acelasi ciclu de scadere a pretului de pornire la 75% la nesfarsit?

Alte discuții în legătură

Executare silita Marta Tot Marta Tot Doresc un raspuns pentru urmatoarea situatie: un pensionar are trei credite de nevoi personale, fara ipoteca, la trei banci diferite, in valoare totala de ... (vezi toată discuția)
Pret licitatie sammy44 sammy44 Pana la cat poate scade intr-o licitatie prin executare silita , valoarea unui imobil? (vezi toată discuția)
Cui ii revine casa Justitiarul711 Justitiarul711 O persoana gireaza cu casa un imprumut la banca . Achita din datorie o suma considerabila dupa care cand ajunge la suma de 17.000 lei pleaca in strainatate si ... (vezi toată discuția)