Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decadere bunici din drepturi

Buna seara, am si eu o intrebare. Nu stiu daca este posibil ce doresc eu dpdv legal, dar nu strica sa intreb. Am doi copii minori si as vrea ca parintii mei (bunicii copiilor) sa nu aiba nici un drept asupra lor, nici acum si nici in cazul in care mie si sotiei ni s-ar intampla ceva pana cand vor implini 18 ani. De asemenea, sa nu aiba nici dreptul sa administreze bunurile ce ar ramane pe numele copiilor (2 apartamente).
Motivul este ca sunt niste oameni interesati doar de bani, care nu s-au implicat in cresterea copiilor, nu sunt o influenta buna pt acestia.

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:41, 26 Aprilie 2013
Nu autoritatii tutelare ci instantei de tutela! Este o mare diferenta ! Am spus in prima mea postare ca actele pe care le fac parintii cu privire la desemnarea tutorelui sunt supuse autorizarii instantei de tutela! Ele nu si produc efectele pur si simplu la incetarea din viata a parintilor sau cand acestia isi pierd capacitatea de exercitiu deplina!
Testamentul nu poate ajuta decat daca bunicii nu vor alege sa se judece.
In caz de proces, daca niciunul dintre parinti nu ar mai fi in viata bunicii pot obtine castig de cauza in instanta.

Ideea cu testamentul este utila in conditiile in care nu se va deschide proces.
Pot obtine! In orice caz declaratia , contractul de mandat sau clauza testamentara referitoare la desemnarea unui tutore pt copii este supusa autorizarii instantei de tutela. Acelasi regim I'l au si mandatele pt incapacitate viitoare.
Intr o forma sau alta se ajunge la instanta de tutela!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de incuviintare tutela cica elena cica elena Ce trebuie sa fac pentru a primi tutela unui nepot cat maica sa e plecata in strainatate?Copilul nu are decat mama.Daca se poate sa imi spuneti ce acte imi ... (vezi toată discuția)
Custodie copil ruxandra-maria ruxandra-maria Daca eu si sotul plecam din tara lasand copilul in grija mamei, trebuie sa mergem la un notar sa o lasam in custodie? Mentionez faptul ca avem probleme cu ... (vezi toată discuția)
Custodie Loda Loda Buna! Am inteles ca se poate sa las custodia unui copil minor prin testament cui vreau eu. e adevarat? ce tb sa fac? multumesc! (vezi toată discuția)