avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actionat in instanta din eroarea reclamantei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actionat in instanta din eroarea reclamantei

Am fost citat ca parat intr-un proces civil.

Am demonstrat lipsa calitatii procesuale pasive, s-a admis aceasta de catre instanta , dar actiunea deschisa de reclamanta impotriva mea nu s-a inchis ci la cererea reclamantei s-a dispus doar citarea adevaratului parat.


Intrebare
Ce pot face ptr a fi scos din proces?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:53, 27 Aprilie 2013
Daca instanta s-a pronuntat printr-o incheiere si a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive, atunci puteti sa nu va mai prezentati in dosar.

Ma indoiesc insa ca a admis aceasta exceptie si a dispus citarea unei alte persoane in calitate de parat. In mod normal actiunea nu ar mai putea fi precizata dincolo de primul termen de judecata,astfel ca ea ar fi trebuit respinsa ca fiiind indreptata impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva.

Asigurati-va ca s-a discutat aceasta exceptie si ca ea a fost admisa.
Procesul este cu o asociatie de proprietari.Am fost dat in judecata in calitate de proprietar ptr restante la intretinere. Eu am fost doar chirias pe termen lung in acea casa.

Am depus in instanta extras de carte funciara emis de catre Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara emis in aceasta saptamana in care se arata cine este adevaratul proprietar care are de 15 ani contract de vanzare cumparare si intabulare pe acest apartament.

Instanta nu a cerut probe in plus si eu am crezut ca a fost admisa exceptia lipsei calitatii procesuale pasive.

Reclamanta a cerut sa se citeze adevaratul proprietar iar eu am fost intrebat unde poate fi citat.

intrebare

Este posibil sa nu se aprobe exceptia chiar daca extrasul de carte funciara arata ca eu nu sunt proprietar?

Ce pot face? Sa fac o contestatie sau o cerere prin care sa cer reanalizarea exceptiei de lipsa a calitatii procesuale pasive? Este nevoie sa o depun imediat, inainte de urmatorul termen de judecata?
Actele fiind depuse la dosar vor fi avute in vedere de catre instanta. Mergeti l aarhiva si verificati incheierea de sedinta sa se fi consemnat cererile si sustinerile dvs. Cel mai probabil este sa nu se fi discutat si pronuntat instanta asupra acestei exceptii.

Cheltuielile de intretinere vizeaza perioada cat dvs ati locuit in imobil? Pt ca daca este asa proprietarul va putea face o cerere de chemare in garantie a dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre recurs znicolae9 znicolae9 Am fost implicat intr-un proces civil in calitate de parat. Am invocat lipsa calitatii procesuale pasive, aducand dovezile necesare. Instanta a acceptat ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale pasive Artigas Artigas Va salut, Intr-un dosar care s-a judecat pe fond,instanta a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a uneia dintre parti care avea in dosar ... (vezi toată discuția)
Informaţie GHEORGHIAN GHEORGHIAN Doresc să aflu mai pe înţeles ce înseamnă : admite/ respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active/ pasive a reclamantului/ părâtului la o ... (vezi toată discuția)