avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat care pretinde plata in natura
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat care pretinde plata in natura

Problema este urmatoarea:
Anul trecut fiul meu a implinit 18 ani, el fiind in ingrijirea mea, am cerut unei cunostinte, avocat sa ne faca cererea de chemare in judecata a tatalui, fara ca el sa ne reprezinte.
Dl. a sunat cu o zi inainte de prima infatisare ,, maine trebuie sa se prezinte fiul tau la judecatorie...''. Fiul meu avea corijenta la matematica si trebuia sa fie la scoala. I-am spus ca nu se poate prezenta si a zis ca este absolut obligatoriu dar vede el (avocatul) ce pot face.Intrebandu-l daca a specificat in cerere judecarea in lipsa a spus ca asa ceva nu mai este posibil dar sa nu ne facem griji ca va gasi el o solutie.
Eu am intrebat cat costa acea cerere dar de fiecare data spunea ca vrea ,,plata in natura''. Nu am dat importanta spuselor lui, auzite si de colegele de munca. Inainte de plecarea mea din tara, la actualul sot, am primit un telefon de la Dl. avocat ca el vrea sa se intaneasca cu mine, sa vina in vizita, sa merg cu el la vanatoare...,,avansuri ''i-am spus ca nu ma intereseaza absolut nici o relatie cu el, ca il respect ca om dar nimic si il rog frumos sa imi spuna cat costa acea cerere iar el a spus ,, Nu costa nimic''. Dupa 1 luna am primit un alt telefon de la acest domn ,, Ce faci? Esti plecata? De ce raspunzi tot pe numarul din tara? Fiul tau va primit 1/6 din veniturile tatalui si te rog sa-i spui sa ma sune sa vorbesc cu el. L-a sunat copilul si i-a spus ca ne costa 750 lei. Sincer nu sunt de acord sa-i dau banii astia pentru ca nu a procedat corect. Nu am semnat nici un contract cu el. Ce se poate intampla daca nu-i platesc ceva ce eu nu am cerut?Momentan il tot suna si ameninta pe fiul meu ca daca nu-i platim... vai si amar..
Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 18:01, 30 Aprilie 2013
Va sfatuiesc sa va adresati baroului din care face parte cu o plangere, sau la Politie pt amenintare .
Daca nu exista un contract , cum si-a justificat mandatul in Instanta? Si-a facut in fals o delegatie, fara sa aiba in spate un contract de asistenta?
Este imoral comportamentul respectivului!
Asta nu inteleg! Eu i-am cerut doar o cerere! Nu a pomenit nimic ca ne reprezinta! In tara eu lucram foarte mult 10-12 ore pe zi si nu aveam timp sa ma duc personal la tribunal motiv pentru care am apelat la aceasta cunostinta careia i-am trimis si alte cunostinte, pentru divort, partaj... si toate mi-au spus ca nu isi face treaba cum trebuie, nu au fost multumite...
Era normal sa imi spuna, iti depun cererea, daca fiul nu se poate prezenta, merg eu/ ma ocup eu contra sumei de 750 lei . Dar gandurile lui erau altele...
Atata timp cat intre dvs si el nu s-a incheiat un contract de asistenta juridica,contra sumei de etc ,nu aveti cum sa ii platiti acei bani,nu au o justificare.
asivst a scris:

Anul trecut fiul meu a implinit 18 ani ... am cerut unei cunostinte, avocat sa ne faca cererea de chemare in judecata a tatalui, fara ca el sa ne reprezinte

Dl. (avocat) a sunat cu o zi inainte de prima infatisare ,, maine trebuie sa se prezinte fiul tau la judecatorie...''. Fiul meu avea corijenta la matematica si trebuia sa fie la scoala. I-am spus ca nu se poate prezenta ...

el (avocatul) ...a spus ...sa nu ne facem griji ca va gasi el o solutie

Dupa 1 luna am primit un alt telefon de la acest domn ...Fiul tau va primit 1/6 din veniturile tatalui si te rog sa-i spui sa ma sune sa vorbesc cu el



Năcăjit trebui să fi fost acela care a zis întâia dată vorba aceea ramasă în folclor cum că: facerea de bine e ... ştiţi voi ce.


Înţelegeţi că fiul dvs. a devenit major?

Înţelegeţi că fiul dvs. major era parte în proces, nicidecum dvs.?

Întelegeţi că parte/beneficiar în contractul de asistenţa juridică era/trebuia să fie fiul dvs. major?

Înţelegeţi că domnul avocat cunoştinţă a dvs. ducea grija cauzei fiului dvs. chiar în lipsa unui angajament de reprezentare?

Întelegeţi că, în lipsa angajamentului de reprezentare, domnul avocat nu avea nicio obligaţie şi cu atât mai puţin aceea de a vă suna pentru a vă reaminti de proces?

Înţelegeţi că noua situaţie (corigenţa) îl determină pe domnul avocat să apeleze la soluţia (urgentă) de a se prezenta domnia sa a doua zi, în locul fiului dvs. major, pentru a evita o eventuală suspendare a acelui proces? (De ce cred că situaţia era nouă!? Pentru că am o vagă bănuială că nu v-aţi "lăudat" corigentul la prima întrevedere.)

Înţelegeţi între cine şi cine trebuia încheiat contractul de reprezentare? (la nevoie, un astfel de contract se poate încheia şi verbal urmând a fi încheiat în formă scrisă în cel mai scurt timp).

Înţelegeţi, prin urmare, de ce dorea domnul avocat să poarte discuţia cu fiul dvs. major?

Din păcate, domnul avocat face aici o "greşeală". II consideră pe fiul dvs. ca fiind un bărbat ieşit de sub fusta mamei

Procedaţi cum consideraţi dvs. faţă de acest domn avocat. Dar postarea de mai sus nu o merită.

Nu ştiu ce aţi urmarit cu postarea dvs. şi nici cât adevăr conţine. Mă tem însă că tot ceea ce aţi reuşit să transmiteţi este că ... nici dacă v-ar întreba un barbat pe stradă cât e ceasul, tot nu puteţi crede că omul n-avea nicio "intenţie".

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
romascanu, moderator
romascanu
1) Daca ar fi existat un contract nu trebuia semnat inainte de prima infatisare?Sau dupa?
2) Intr-un contract ,una din clauze este sau ar trebui sa fie valoarea/pretul serviciului.
3)Trebuia ca acel contract sa fie semnat intre el si fiul meu, iar fiul meu sa primeasca un exemplar?
Faptul ca un elev are o corijenta considerati ca este un handicap?Nu el ,,laud'' dar nici nu-l pot omori!
Daca as fi mintit as fi spus altceva... In primul rand exista martori care au auzit ce am vorbit iar in al doilea rand se pot cere convorbirile de la companiile de telefonie.
Eu am postat sa cer un sfat. Nu vreau sa deranjez pe nimeni, nu consider ca trebuie sa fiti atat de deranjat de postarea mea.
Iar tot ce am postat, pot citi si alte persoane care se pot lovi de aceasta problema, sau s-au lovit.
Daca fiul meu nu se ducea la un termen, nu cred ca se suspenda procesul ...se amana iar el mergea la urmatorul termen.
Eu mentionez, ca nu i-am cerut sa ne reprezinte! Iar el putea sa fie corect si sa spuna cum stau lucrurile, putea sa spuna, merg eu contra sumei respective...Nu asa se procedeaza?I-am cerut doar o cerere pentru care am spus ca ii platesc.
Una este sa te intrebe
cineva cat este ceasul
si alta este ca o persoana la care apelezi sa ceri un serviciu contra unei sume sa-ti spuna: ,,Eu vreau plata in natura''si apoi alte discutii de genul... Nu suntem prieteni apropiati ci doar cunostinte.Af fi inteles o gluma.
Inteleg ca trebuie sa va aparati colegii, faceti bine, dar nu toti oamenii sunt la fel!
Imi cer scuze ca v-am deranjat cu postare mea.
Toate cele bune!

Alte discuții în legătură

Procura data unui avocat Pilu Pilu Buna. As avea si eu o intrebare daca poate sa ma lamureasca cineva. Conform art. 68 din Codul de procedura civila, Procura pentru exerciţiul dreptului de ... (vezi toată discuția)
Medierea prin avocat CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti se poate face medierea prin avocat daca clientul nu se afla in tara? Ambele parti sunt plecate din tara si probabil doar avocatul sau avocatii ... (vezi toată discuția)
Imputernicire avocatiala Rachid12 Rachid12 Buna seara! Intrebarea mea este urmatoarea: Ce raspundere juridica are avocatul caruia i s-a facut o imputernicire avocatiala? Va explic mai ... (vezi toată discuția)