Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

firma cu doi asociati

Buna ziua,

Am o situatie si nu stiu cum se poate rezolva. Este o firma cu doi asociati, unul cu 60% si altul cu 40% actiuni. Pe firma nu exista decat o masina dacia papuc. Cei doi asociati sunt certati si Asociatul cu 60%, este de fapt cel care a infintat firma si care are toate materialele necesare efectuarii lucrarilor, celalalt cu 40% a fost luat sa lucreze cu el intai la negru si dupa in acte. Ce procedura trebuie sa urmeze actionarul majoritar pentru dizolvarea firmei, cand celalalt actioner nu vrea sa semneze!!
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 20:48, 29 Aprilie 2013
Cea mai rapida solutie este retragerea din societate. Daca celalalt asociat nu doreste dizolvarea sa ramana cu firma.
Asciatul care are 60% el a infiintat firma, celalalt a venit cu mana in buzunar.......ei vor sa-l despagubeasca insa acesta nu doreste sa semneze actele. Cere mai mult decat face firma, in conditiile in care pe firma exista doar o dacia papuc!! ce cale legala poate sa urmeze??????
Solutia: actiune in instanta cu obiectul : excludere asociat. In cadrul procesului se va efectua o expertiza contabila care va stabili cat valoreaza partile sociale ale asociatului exclus si instanta va stabili modalitatea de plata a acestora.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disputa asociati privind dizolvarea srl. ionutnegrea ionutnegrea Buna ziua, Ma intereseaza ce actiuni pot intreprinde in calitate de asociat minoritar cu 20% din actiuni intr-o societate in care celalalt asociat are 80% ... (vezi toată discuția)
Srl 2 asociati liana vesa liana vesa un srl cu 2 asociati amindoi administratori cu 50% fiecare , firma nu mai are activitate de citeva luni dar functioneaza , unul dintre ei doreste ... (vezi toată discuția)
Asociat intr-o societate Alin1258 Alin1258 Buna ziua, Impreuna cu un prieten am deschis o societate comerciala, el fiind administrator (60 %) iar eu asociat (40%). In gluma, in serios acesta a spus ca ... (vezi toată discuția)