avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute de trecere versus drum de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute de trecere versus drum de acces

In 1999 am obtinut o decizie definitiva de la Curtea de Apel pt servitute de trecere,intrucat casa si terenul sunt intr-un loc infundat ,fara alte cai de acces.Ulterior procesului,am cumparat terenul pe care aveam servitute de trecere,devenind proprietar,figurand la registru agricol,platind impozit,etc.Recent drumul de acces (or sevitutea de trecere) mi-a fost blocat cu tarusi ,de catre o persoana invecinata care sustine ca o portiune de 5m de la intrare ii apartine.Mentionez ca in procesul de obtinere de servitute de trecere ,acesta nu a fost implicat ca parte in dosar,intrucat nu avea nici un drept de proprietate asupra vreunui centimentru de teren(mentionez inca o data ca litigiu pt obtinerea de servitute de trecere a fost intre mine si o singura persoana,nicidecum si persoana care mi-a blocat accesul)..Ce se poate face? Am reclamat la politie ,iar acesta zicea ca nu poate sa faca mare lucru pt ca decizia Curtii de Apel este pentru servitute de trecere si nu drum de acces? Ce trebuie sa fac? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: adishmek_RO , utilizator 01:57, 28 Ianuarie 2014
Interesanta opinia politistilor :) Mergeti la primarie si acolo ar trebui sa rezolvati, intrebati pe acolo. Daca tot mergeti pe acolo (nu stiu daca este oras sau sat) intrebati si de un cadastrist daca tot pretinde ca are 5m care sunt ai lui.
Am fost la primarie ,iar pentru ca este la sat ,primaria si politia sunt in acelasi sediu.La primarie figureaza foarte clar in evidentele lor ca nu are nici un drept asupra terenului,cu atat mai mult ca si schitele topo care trebuiau facute si depuse pt A.P.I.A spun acelasi lucru;ce pot sa va spun doar e ca persoana care pretinde ca are 5 m de teren este o persoana influenta....si atat
Poate o persoana fizica in cazul de fata sa treaca peste decizia Curtii de Apel....la fel si politia? pentru ca nu m-am lamurit...

Evident ca nu poate sa treaca peste ceea ce judecatorul a stabilit.
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
Avocat Sebastian Murariu, Avocat
direct: plangere penala pentru blocarea cu intentie a unui drum sau cale de acces sau ce scrie pe CF ul respectivei parcele.
initial, ar fi indicat o notificare catre vecinul influent prin care sa faca dovada proprietatii celor 5m din calea de acces si actele care au stat la baza acordarii dreptului de proprietate.

daca nu intelege de vorba buna, o mediere n-ar strica. cel putin sa ai procesul verbal ca nu a dorit medierea, de ex.

la momentul la care ai cumparat calea de acces, presupun ca ai facut o lucrare cadastrala, o ridicare topo cu coordonate XY, in STEREO 70. presupun ca aceasta parcela, calea de acces se regaseste in vecinatatea imobilului teren+constructie, proprietatea ta. coordonatele XY trebuie sa se regaseasca.
daca nu ai ridicarea topo, comanda una.

sa lamuresti militia locala, diferenta intre cale de acces si drum este ca o cale de acces are sub 7m latime... d'aia se numeste cale de acces si nu drum.

servitutea de trecere ce ti-a fost acordata initial prin hot jud, presupun ca este inscrisa in CF ul casei tale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de "trecere"prin curtea altui vecin ContSters64816 ContSters64816 Buna ziua, Sunt proprietara a unei parti dintr-un imobil(casa cu teren).In total suntem 4 vecini(proprietari) in acel imobil iar terenul este de servitute.In ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere robimichel robimichel Buna ziua, Am un teren fara acces la drumul public. Accesul este blocat de o parcela a vecinului, care nu vrea sa-mi acorde dreptul la servitute de trecere ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute! se poate? crismari crismari indraznesc sa apelez la bunavointa voastra (am mai postat un mes. si am fost surprinsa sa vad ce prompt mi-ati raspuns) si revin cu o problema: drum de ... (vezi toată discuția)