avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizarea chelt de constituire / dezvoltare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizarea chelt de constituire / dezvoltare

Este gresit daca am amortizat cheltuielile de constituire / dezvoltare in 12 luni?
Perioada minima de amortizare este de 3 ani???
Cel mai recent răspuns: stmadalina , utilizator 12:41, 30 Aprilie 2013
Conform OMFP 3055/2009, cheltuielile de constituire trebuie amortizate in cadrul unei perioade de maximum 5 ani.
Conform pct.76 (1)din ANEXA la OMFP nr.3055/2009 cheltuielile de constituire trebuie amortizate in cadrul unei perioade de maximum 5 ani. Cheltuielile de dezvoltare se amortizeaza pe perioada contractului sau pe durata de utilizare,dupa caz,conform pct.80 (1)din aceeasi anexa.
Sa inteleg ca nu este gresit daca le-am amortizat intr-un an, nu exista limita minima de amortizare a acestor cheltuieli.

Multumesc.
Amortizarea cheltuielilor de constituire intr-un an,nu este gresita. Revedeti ,pentru cheltuielile de dezvoltare,sa fie respectata perioada contractului sau durata de utilizare.
Cheltuielile de dezvoltare constau in realizarea unui site web, iar contractul a fost incheiat pe o perioada de 1 luna, cu posibilitate de prelungire, despre durata de utilizare nu se specifica nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare site societate comerciala Nicoleta2016 Nicoleta2016 Pe ce cont se poate inregistra site-ul unei societati comerciale si pe c eperiaoda se poate amortiza? (vezi toată discuția)
Cheltuieli de constituire andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Buna ziua Conform Codului Fiscal eu inteleg ca aceste cheltuieli de constituire NU se amortizeaza: \\"Cheltuielile aferente achiziţionării de brevete, ... (vezi toată discuția)
Amortizare mijloc fix tablou nefertiti_g nefertiti_g buna ziua, in codul fiscal am citit ca tablourile si alte opere de arta nu se amortizeaza,dar in catalogul mijl fixe am gasit ca tabourile se amortizeaza pe ... (vezi toată discuția)