avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... acceptul prinvind cesionarea unui furnizor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

acceptul prinvind cesionarea unui furnizor

Buna,
Am si eu o intrabare.
Firma noastra are un contract cu o alta firma (X), aceasta ne-a cerut sa acceptam cesionarea in favoarea unei banci a drepturilor de creanta ce vor aparea pe parcursul derularii contractului dintre noi.
Intrebarea mea este, care sunt implicatiile asupra noastra referitoare la acceptarea acestei cesiuni? Ne afecteaza pe noi cu ceva? Si care e procedura mai exacata?
Va multmesc mult.
Cel mai recent răspuns: alina.mistret , utilizator 21:15, 2 Martie 2009
Speţa dumneavoastră are prea puţine date, aşa că voi merge pe presupuneri.

Dacă aveţi calitatea de debitor al acelei firme X, ea poate cesiona creanţele pe care le are asupra dumneavoastră fără să fie nevoie să vă daţi acordul. Cesiunea se realizează între X (cedent) şi bancă (cesionar), dumneavoastră avînd obligaţia ca după ce veţi fi notificată de către bancă să faceţi toate plăţile aferente datoriei cesionate către bancă şi nu către vechiul debitor.

Faţă de notificare, acceptarea cesiunii de către dumneavoastră (debitorul cedat) are ca efect suplimentar imposibilitatea invocării faţă de cesionar a compensaţiei legale pe care aţi fi putut să o opuneţi cedentului.
Multumesc mult pt raspuns.
Da noi avem calitatea de debitor , si respectiva firma ne-a cerut acceptul respectivei cesionari (nu stiu de ce, dac ziceti ca putea sa o faca si fara acordul nostru). Ma intrebam de termene, sau alte conditii, ar trebui sa cer respectivei firme (cu care avem contractul, si pt care suntem debitor), anumite detalii referitoare la acesta cesionare a creantei pe care o are cu banca? "(poate sa aiba ceva efecte asupra noastra, faptul ca voi plati bancii, si nu firmei cu care am incheiat contractul de la inceput?) .
Sper ca am fost mai explicita de data asta, sau daca nu care ar fi informatiile necesare pt a ma ajuta in aceasta problema?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare poprire vs contract de cesiune creanță anterior acceptat ContSters162505 ContSters162505 Firma X a acceptat în calitate de debitor cedat prin contractul de cesiune de creanță să plătească datoria pe care o avea către firma Y = cedent, firmei ... (vezi toată discuția)
Cesiune datorie banca catre firma de recuperare creanta caprice caprice Buna ziua, De regula atunci cand o banca apeleaza la o firma de recuperare debite, banca sau acea firma anunta debitorul ca s-a cesionat creanta bancii ... (vezi toată discuția)
Contracte - preluare creanta horia2010 horia2010 Daca un contract se incheie intre doua parti atunci pe ce drept o a treia parte poate prelua drepturile uneia fara acordul celeilalte? cum se poate contesta ... (vezi toată discuția)