avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Facturi false
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Facturi false

Este vorba de doua firme
- Producator / furnizor
- Distribuitor
Producatorul nu lucreaza de 4 luni, iar distribuitorul cu acordul (verbal) producatorului a livrat si incasat fictiv, adica a facut facturi si a taiat chitante, le-a prins in situatia contabila (deci plateste darile la stat). Toate astea pentru ca la bilantul 2008 cifra de afaceri sa dea bine. Daca cei doi (Producator / Distribuitor) au rupt relatiile si producatorul vrea sa-i faca rau distribuitorului, ce se poate intampla din punct de vedere legal?
Cel mai recent răspuns: meridiane , utilizator 16:15, 14 Februarie 2012
dosar penal
Ce pasi trebuie sa urmeze producatorul ca sa atraga situatia asupra acestor nereguli? Este si producatorul pasibil de pedeapsa? Cam ce pedeapsa ar primi distribuitorul?
Cita pedeapsa primeste nu am de unde sa stiu. Asa cum nu pot sti incadrarea juridica a faptei. Daca considerati necesar furnizati mai multe amanunte si mai concrete. Daca nu solicitati un avocat,de care se pare este nevoie.
Nu m-am exprimat bine. Facturile nu sunt false, sunt fictive.
Producatorul are un stoc de produse pe hartie, care in realitate nu exista. Distribuitorul este firma cu activitate si statut juridic, iar, cu acordul verbal al producatorului, a emis facturi si a taiat chitante in retea. Factura / chitanta albastra a fost distrusa, factura / chitanta rosie s-a depus la dosarul contabil, factura / chitanta verde a ramas la cotor.
Atat producatorul cat si distribuitorul au avut rulaj, sa dea bine la bilant 2008 (nimeni sa nu s-a asteptat sa dureze asa de mult intreruperea activitatii).
Care sunt consecintele emiteri acelor facturi. Trebuie sa fie cineva prejuriciat. Cine si ce a inregistrat in contabilitate.Sa inchis bilantul,balantele lunare,ce sa evidentiat si de catre cine. Sunt intrebari care au nevoie de raspunsuri. Solicitati sprijinul Garzi Financiare.:thumbup:

Alte discuții în legătură

Depunere primul bilant.cand? mihai! mihai! Am infiintat o societate care a iesit pe 02.02.09. Cand am inregistrat-o la finante mi-a spus sa vin dupa 3 luni sa depun bilantul. Am doar o singura factura ... (vezi toată discuția)
Depunere bilant tanko tanko Sunt contabil din anul 1988, dar nu sunt membru CECCCAR. La finante nu au preluat bilantul pentru o asociatie, intrucat nu are rulaj la salariati ceea ce ... (vezi toată discuția)
Chitante CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 dupa ce emiti chitanta catre client ramane la cotor foaia verde, intrebare: trebuie stampilat si ce ramane la cotor? a doua intrebare, de la valoare emiti ... (vezi toată discuția)