avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se tranzactioneaza partajul rezultat in urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se tranzactioneaza partajul rezultat in urma divortului ?

Buna ziua ,
In urma divortului , eu si sotia ne-am lichidat regimul matrimonial intr-o forma tranzactionala definitiva. Prin conventia de divort ne-am exprimat amandoi vointa sa facem partajul tuturor bunurilor noastre indiferent de natura lor.Din conventia de divort reiese clar ca punem capat tuturor conturilor , socotelilor, drepturilor, datoriilor sau revendicarilor . Eu voi beneficia de dreptul de proprietate asupra unei case cumparate in romania, Sotia mea apare alaturi de mine in actul de vanzare cumparare in calitate de cumparator al acestei case. In sentinta de divort ia declara in mod explicit renuntarea si cedarea tuturor drepturilor ei in favoarea mea si ma imputerniceste sa fac toate demersurile sa pot dobandi intreaga proprietate. Doresc sa-mi fac actul de proprietate pe numele meu pentru aceasta casa. Care este procedura de urmat ? Divortul a fost pronuntat in strainatate.
Va multumesc de ajutor.
Cel mai recent răspuns: Send , utilizator 13:08, 21 Octombrie 2014
Buna ziua,
Va trebui sa transcrieti divortul in Romania.
Actul de proprietate actual si sentinta transcrisa ramasa definitiva va dovedesc erga omnes dreptul de proprietate doar al dumneavostra.
Inscrieti acest drept in cartea funciara.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Va multumesc frumos de ajutor,
Deci trebue sa merg sa efectuez modificarile in cartea funciara ? se trece pe la notar sau direct la cartea funciara ? cum trebue sa procedez ? Este imperativa transcrierea divortului ? prezentarea actului de divort tradus si apostilat + copia conforma si apostilata si tradusa a hotararii judecatoresti nu sunt suficiente ?
Va multumesc pentru atentia acordata !
Buna ziua,
trebuie transcris divortul apoi va adresati cartii funciare pentru ca sa fiti trecut unic proprietar.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Va multumesc mult pentru sfaturile d-voastra.
O zi buna.
Acum , pot completa raspunsul prin experienta faptului trait.
A fost nevoe doar de recunoasterea actului de partaj(convetia de divort) de catre o instanta din tara, A durat cam 5 luni procedura. Actul de vanzare cumparare + decizia justitiei dupa care procedura de reintabulare la cadastru . Asta a fost.
Multumesc de ajutor si sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act donatie larisa61 larisa61 In anul 2011 am cumparat un apartament de la cumnatul meu,am mers la notar sa facem actele si pentru a plati mai putin am facut act de donatie in loc de act ... (vezi toată discuția)
Mostenire gabi40bv gabi40bv Parintii mei au decis sa-mi treaca mie pe nume jumatate din casa lor (cu uzufructul lor).Suntem trei frati,insa eu locuiesc cu ei.Mama e bolnava de f multi ... (vezi toată discuția)
Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)