avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident din cauza altuia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident din cauza altuia

Virasem dreapta de pe Bl-dul Uverturii, pe strada Dreptatii, in directia Bl-dul Iuliu Maniu,in sectorul 6, in spatele unui VW Touareg de culoare alba. A mers pe mijlocul strazii, la un moment s-a repus pe banda de mers, si a inceput sa incetineasca spre oprire. Neobservand alta semnalizare la automobilul din fata, am semnalizat stanga, m-am asigurat, si am inceput manevra de depasire. Cand eram paralel cu acesta, fara semnalizare si/sau asigurarea in oglinda a inceput virajul la stanga, practic intrand in mine. Observand acest lucru am tras de volan stanga incercand sa evit coliziunea si dupa aceea imeadiat dreapta incercand sa redresez masina, dar totusi m-am lovit tare de trotuar cu ambele roti din stanga, am oprit imediat dupa. Acesta a continuat manevra catre stanga ca si cum nu s-a intamplat nimic. Am pornit usor in fata si am facut stanga pe prima strada ajungandul. S-a dat jos din masina, si m-am adresat ca tre dansul : D-ne esti tampit cum poti sa faci asemea manevra nesemnalizata. Si-a recunoscut vina, a urcat in masina si a plecat. Era un domn la aprox 55 ani, insotit de doua persoane in varsta care erau foarte agitate, desi acesta incerca sa le potoleasca recunoscandu-si vina.
Am fost la politie, am delcarat, si...mi s-a dat doar o autorizatie de reparare, deoarece nu se poate face nimic, deoarece este vinovat...moral.
Ce pot face in acest caz ? Il pot da in judecata pe conducatorul masinii ?
Doresc sa mentionez ca masina este destul de agravata, volanul numai sta drept, e strambat suspensia, am lovite doua jante, intra greu in viteze, bate pedala de ambreiaj, scartaie la etrier/disc fata, etc
Mentionez ca ...din pacate... l-am evitat si nu ne-am acrosat
Nu se poate ca legislatia in vigoare sa te inrautateasca si daca mai intampini asemea caz sa te lupti cu reflexul de a evita un accident si ''sa i-o dai''...ca altfel ramai cu paguba
Adica daca intra in mine si ma arunca in stalp era mai bine? Sau daca eu intram in el, si il rostogoleam, fiind insotit de inca doua persoane in varsta era ok ?
la politie ati fost singur sau impreuna cu conducatorul auto respectiv?
a fost intocmit vreun proces verbal de constatare? aveti dreptul sa faceti contestatie in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal si puteti solicita citarea conducatorului auto.

Art.54. - (1) Conducătorul de vehicul care execută o manevră de schimbare a direcţiei de mers, de ieşire dintr-un rând de vehicule staţionate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulaţie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp şi să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.
(2) Semnalizarea schimbării direcţiei de mers trebuie să fie menţinută pe întreaga durată a manevrei.
La Politie am fost singur, deoarece tipul a plecat, ceea ce am declarat si in procesul verbal
Mi s-a spus ca asa a patit si el odata si ca daca nu a existat contact intre masina este doar vinovat...MORAL ?!?
Problema spinoasa in cazul de fata este ca nu se poate dovedi vinovatia respectivului in lipsa coliziunii,daca venea cu dvs la politie si declara circumstantele producerii incidentului va puteati repara masina pe asigurarea lui...dar asa va ramane sa suoportati singur paguba,desi a fost provocata de altcineva!
Este greu de dovedit legatura de cauzalitate in lipsa coliziunii si a declaratiei respectivului!
Sigur as putea repara masina pe asigurarea lui...asta doar daca l-as cauta azi pana nu trec 48 ore,ahh ?

Alte discuții în legătură

Accident rutier. vinovat moral. daune. M.Ionut M.Ionut Buna Ziua! Am avut parte de un accident in care au fost implicate 3 masini din care doar 2 au intrat in coliziune. Eram pe un drum cu 3 benzi pe sens. Pe prima ... (vezi toată discuția)
Accident masina (depasire) Robertrobi Robertrobi Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier, Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe ... (vezi toată discuția)
Accident ciprian2017 ciprian2017 Buna ziua , Circulam pe un drum judetean cu cate o banda pe sens iar in fata mea la aproximativ 100-150 de metri se afla un alt autoturism care in timpul ... (vezi toată discuția)