avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Documente de intocmit in cazul livrarii de bunuri prin ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Documente de intocmit in cazul livrarii de bunuri prin curier

Buna ziua , mi-am deschis de curand o micro cu activitatea - vanzare de haine pe internet - si as vrea sa stiu daca mai e nevoie sa adaug chitanta sau factura la coletele care pleaca spre clienti , tinand cont ca am contract cu firma de curierat si ei incaseaza totalul , adica banii pe produs + taxa curier pe care mi-i vireaza direct in contul de la banca , prin contract ... va multumesc
Cel mai recent răspuns: lori_ultras , utilizator 13:40, 14 Mai 2013
Buna ziua,

In opinia mea, nu este necesar sa intocmiti chitanta in conditiile in care firma de curierat incaseaza contravaloarea produselor iar pentru aceasta emite catre cumparator chitanta in numele societatii dvs.
In ce priveste factura, aveti obligatia intocmirii acesteia, deoarece aceasta reprezinta dovada livrarii bunurilor precum si documentul justificativ de inregistrare in contabilitate a vanzarii. De asemenea daca sunteti platitor de TVA, exigibilitatea taxei ia nastere la data livrarii bunurilor(la data incasarii contravalorii acestora daca aplicati sistemul de TVA la incasare), moment la care sunteti obligat sa intocmiti factura(art.155, alineatul 5, litera a din CF).

Numai bine
~ Conținut șters la cerere ~
In colet puneti doar factura. Banii ii veti primi ramburs, in contul bancar, de la firma de curierat.
va multumesc pentru raspunsuri , sunt neplatitor de TVA , pentru cine nu a inteles eu pun rambursul dorit de mine la care este inclusa taxa de curier , coletul ajunge la client ,semneaza ca l-a primit si acest ramburs imi intra direct in contul colector ... deci pot sa imi iau un program care emite facturi si sa pun in colet doar factura ... cred ca e ok asa ...multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)
Comert on line Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat? Produsul sa il expediez cu o factura proforma ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila pt vanzare online prin curier ecomagazin ecomagazin Am un pfa, neplatitor de tva. Contabilitate partida simpla. Ma intereseaza cum pot inregistra in contabilitate incasarea unui produs care a fost expediat ... (vezi toată discuția)