avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pot sa fac plati prin Western Union catre o fabrica ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pot sa fac plati prin Western Union catre o fabrica din China in numele microintreprinderii mele ?

Buna seara , mi-am deschis recent o microintreprindere cu activitate vanzare haine pe internet si acum trebuie sa imi cumpar marfa de la fabrica din china ... am fost azi la banca si nu se poate trimite bani de pe numele unei firme , trebuie sa fie neaparat persoana fizica .. nu stiu cum sa procedez tinand cont ca , contul de la banca inca nu e activ si am nevoie sa cumpar marfa cat mai rapid ... ma gandeam sa ma imputernicesc pe mine ca administrator unic sa pot face plati prin western union pentru societatea mea ... e posibil acest lucru? va multumesc
Cel mai recent răspuns: chckcarmen , utilizator 10:06, 21 Mai 2013
Trebuie sa vedeti cu Western. Fiecare tara impune anumite restrictii. China e si ea putin mai speciala.
Trebuie sa va deschideti cont de firma cu "Western". Intrati pe site si cautati pagina care se refera la firme. Vedeti daca Western lucreaza cu China in scopuri comerciale. Cand aveti un dubiu apelati "Serviciul clienti" si puneti intrebari clare si precise.

"ma gandeam sa ma imputernicesc pe mine ca administrator unic sa pot face plati prin western union pentru societatea mea ..."

Teoretic, da. verificati conditiile de pe site. se schimba tot timpul si au "country specifics"...
Unele tari impun o rstrictie in a trimite bani di tara respectiva dar nu si in a primi!!!

Va sfatuiesc sa nu trimiteti bani unui "receiver" din China ca persoana fizica. Western va avertizeaza ca nu se trimit bani unei persoane fizice decat daca o cunoastem foarte bine, gen frate. mama, nu in scopuri comerciale, si numai in anumite conditii...Nu pt. ca Xulescu ma suna si imi spune ca mama are nevoie de bani. Ste-ul va avertizeaza impotriva fraudelor!

Pentru tranzactii comerciale exista conturile "speciala pentru firme".

Atentie tranzactiile cu persoane fizice nu se efectueaza in scopuri comerciale!
Riscati sa vi se ceara date suplimentare despre persoana respectiva, gen: numar si serie a cardului de identitate, data si locul exact al nasterii persoanei, adresa exacta cum e scrisa in documentele ID, numarul de telefon, etc. Daca nu sunteti in masura sa le furnizati si nu stiti "cui" expediati banii suma poate fii "inghetata" pana furnizati datele cerute. Atentie la exactitatea numelui si prenumelui persoanei care primeste banii.

Cititi cu foarte mare atentie conditiile de pe site. E foarte detaliat si foarte explicit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu cine a ridicat banii trimisi prin serviciul de transfer rapid? ralu89 ralu89 cum pot sa aflu cine si cand a ridicat banii de la western union?poate sa ridice si din alta localitate?daca eu am trimis la arad poate sa ridice si din alt ... (vezi toată discuția)
Probleme transport cu dhl din china laurcrv laurcrv Salut, am comandat din China o pereche de adidasi prin agentul de curierat Superbuy si am declarat valoare 16$, ieri am primit mesaj de la DHL sa trimit CNPul ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala pe motive ciudate!!! cipri2014 cipri2014 s-a dispus urmarirea penala ... retinandu-se in sarcina acestuia ca in perioada x-y a obtinut din efectuarea unor tranzactii cu cetateni chinezi venituri in ... (vezi toată discuția)