Salut pe toata lumea de pe forum si intreb pe cei avizati o intrebare pe care probablil multi si-o pun: care este procedura legala prin care politia iti trimite procesul verbal de contraventie in cazul in care nu l-ai semnat? pote pur si simplu sa iti puna procesul verbal in cutia de scrisori?..intreb ca vreau sa stiu care este considerata data la care l-ai primit, in ce baza dovedesc ei acea data, data de la care curg cele 15 zile in care poti face contestatie in instanta.
Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata de face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor.
afisarea poate fi considerata si faptul ca mi-a bagat procesul verbal in cutia postala?...daca da nu ar trebui sa fiu instiintat cumva?..cum pot stii daca exista acel proces verbal semnat de un martor? mai exact problema mea este ca procesul verbal cu pricina de care intreb mi-a fost lasat in cutia postala, exista o data pe el cu o stampila dar nu inteleg ce scrie pe ea. Problema e ca eu nu am fost in localitate si am gasit procesul verbal la 3 saptamani dupa data inscrisa pe el, si nu mai pot sa il contestez, ala fiind si motivul pentru care nu l-am semnat. Ce pot sa fac in acest caz?
Pv contraventie
maria-s
In 26 octombrie 2015 seara am gasit in parbrizul masinii o invitatie la sediul Politiei Locale prin care mi se aducea la cunostinta faptul ca am parcat ... (vezi toată discuția)