avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca azi pleaca un angajat si nu si-a luat concediul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca azi pleaca un angajat si nu si-a luat concediul de odihna?

Daca azi pleaca un angajat si nu si-a luat concediul de odihna,cum procedez in acte sa i-l dau? Adica cum ii fac decizia. ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:36, 22 Mai 2013
Ii stabiliti nr de zile de CO neefectuate pe anul in curs si i le platiti pe statul de salarii. Decizia de desfacere a CIM se face normal, cu data de azi.
Daca doriti ii puteti acorda CO in urmatoarele zile si ii desfaceti CIM abia dupa efectuarea CO.
Pe stat nu prea pot sa fac sa apara ca trebuie sa-i dau din data x pana in data y, si acesta mi-a fost la lucru pana ieri. atunci ramane varianta sa-l pun sa-si faca cere de concediu, care sa fie si preaviz?
Daca astazi inceteaza raportul de munca, atunci zilele de CO neefectuate se compenseaza in bani , conform art.146 alin.4 C.mun.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
@elena
Pe statul de salarii va apare perioada lucrata cu salariu, iar apoi perioada de CO cu indemnizatie de CO. Il puteti pune sa isi faca cerere de reprogramare a CO si sa intre in CO de maine.
Daca azi pleaca un angajat si ...


Nu vad cum de maine isi poate lua CO ...:-/

Alte discuții în legătură

Concediu odihna dupa pensionare maria-mihaela maria-mihaela Buna ziua. Lucrez intr-un liceu si am o femeie de servici care si-a depus dosarul de pensionare cu data de 1 februarie 2013. Din 29 apr.2013 a intrat in ... (vezi toată discuția)
Co neefectuat si desfacere cim indisciplinar cristina29 cristina29 Buna ziua! Apelez la dvs pentru a ma scoate dintr-o incurcatura... :( 1. Daca unui angajat i se desface CIM indisciplinar, iar el nu si-a efectuat CO pe anul ... (vezi toată discuția)
Cum se demisioneaza? tundi tundi am o problema,va rog sa ma ajute cineva. lucrez la o firma de 1 an si acum vreau sa demisionez (vezi toată discuția)