avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Inregistrarea unei reclamatii impotriva medicului de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Inregistrarea unei reclamatii impotriva medicului de familie

Buna ziua.

As dori sa stiu unde se inregistreaza reclamatiile impotriva medicilor de familie si care este procedura.

Pentru faptul ca medicul de familie a refuzat sa imi dea concediu pentru risc maternal desi medicul specialist mi-a dat o scrisoare medicala in acest sens poate fi reclamant? Acest doctor a preferat sa imi dea 2 concedii medicale pt alte afectiuni apoi m-a trimis la un alt medic ginecolog cu trimitere ca sa ma ia acest medic in evidenta si sa imi prescrie concediu de risc maternal dupa ce eu l-as fi "imbrobodit" ....desi eu am medic ginecolog si problema mea este reala, nu trebuie sa "imbrobodesc" pe nimeni. Nici concediu prenatal nu vrea sa imi prescrie decat de la 7 luni si 10 zile desi stiu ca legal se poate lua concediu prenatal cu 84 de zile inainte de nastere astfel incat sa ramana mininul de 42 de zile de concediu postnatal.

Medicul de familie actual il voi schimba in cel mai scurt timp posibil.

Ce ma sfatuiti? Nu e normal ca un medic de familie sa ma trimita de colo dincolo si sa ma supuna la stres in conditiile in care si asa nu am o sarcina prea usoara.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:40, 4 Martie 2009
Formulati o sesizare la Colegiul Medicilor.
Anexati in copie xerox toate dovezile despre care intelegeti sa va folositi.
Invocati si practica CEDO (puteti de exemplu sa faceti vorbire despre Hotararea CEDO in cauza Silimon si Gross impotriva Romaniei, referitoare la incalcarea dreptului la viata).

Av. Cermak Iuliana
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Singurul organ competent pentru "culpe medicale" este Colegiul Medicilor..Daca certificatele emise au fost false,in sensul ca acestea nu prezentau realitatea cu privire la afectiunile sau problemele dvs.medicale si au fost inserate afectiuni ireale care nu au legatura cu cele de care suferiti,puteti face plangere penala pentru infractiunea de fals in acte publice..Competent este Parchetul de pe langa Judecatoria unde se afla cabinetul medicului sau locuinta dvs.daca actele au fost completate ca urmare a unei vizite la domiciliu.In prealabil,renuntati la serviciile medicului:)
P.S.
Din nefericire, am cunoscut un medic care a semnat un certificat medical pentru a o afectiune la testicule privind pe...o doamna!!!.Situatia este foarte reala.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2009
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Risc maternal ANCA. P. ANCA. P. Bună ziua. Sunt insarcinata în săptămâna 14. Sunt angajata și azi mi a venit raportul de la locul de munca in care se specifica, în funcție de fisa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!intampin urmatoarea problema.sunt însărcinată in ... MihaelaBb97 MihaelaBb97 Buna ziua!Intampin urmatoarea problema.Sunt însărcinată in 23 de saptamani si la sfatului medicului ginecolog am incercat sa intru in risc maternal. Am fost ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Anasrl Anasrl Bună ziua! De la serviciu mi s-a eliberat un raport de evaluare de 120 de zile de concediu cu risc material semnat de medicină muncii. L am dus la medicul de ... (vezi toată discuția)