avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie persoana plecata in Israel
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie persoana plecata in Israel

Datele sunt urmatoarele:
Este vorba despre o persoana plecata in Israel care a lucrat aici 3 ani.
Este posibil ca acesti trei ani sa fie adaugati la pensia din Israel?
Daca da, la ce varsta ar trebui sa faca cerere?
Ar trebui sa ceara o adeverinta de la intreprinderea unde a lucrat sau trebuie sa gaseasca in arhiva cartea de munca?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:39, 6 Iunie 2013
Ar trebui sa intre in posesia cartii de munca, care poate fi completata cu adeverinta de la firma unde a lucrat pentru castigurile realizate, inclusiv sporurile, respectiv, dupa caz, cu mentiuni despre lucrul in grupe de munca (daca acestea nu sunt mentionate in carnetul de munca). Aceste documente vor fi avute in vedere la calculul pensiei in Israel.
Fiind in prezent plecat in Israel, unde probabil se va pensiona, varsta de pensionare va fi cea mentionata in legislatia din Israel. Se va tine cont si de vechimea in munca, in tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare cu grupa i/ii ralu8128 ralu8128 Buna ziua,mama mea a lucrat in perioada oct.1977-1990 in mediul toxic,la o firma de stat care acum este radiata ( din anul 2012).Ce ar trebui sa facem pt a ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionarii daniel004 daniel004 Buna ziua, Unul dintre vecinii mei ajuns la varsta de 65 de ani ar vrea sa se pensioneze. Pana in anii \'90 a lucrat la o intreprindere de stat, iar dupa ... (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare pensie de stat sorineldobre sorineldobre am obtinut de CNPP stagiile de cotizare si punctajele realizate pt. perioada 2002-2012 . imi puteti spune de unde pot obtine acelasi lucru pt. perioada 09. ... (vezi toată discuția)