avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Urgent! Procedura penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Urgent! Procedura penala

As dori sa stiu despre ce anume se poate vorbi in cadrul unui subiect de genul
- cercetarea penala cu punerea in miscare a actiunii penale si
- cercetarea penala fara punerea in miscare a actiunii penale. Mai precis, despre ce se poate vorbi si care ar fi diferentele dintre cele doua.
De asemenea, as mai dori sa stiu ce se intelege prin finalizarea urmaririi penale prin inchiderea acesteia.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 21:53, 25 Mai 2013
Punerea in miscare a actiunii penale o hotaraste procurorul atunci cand are date si probe certe ce privesc vinovatia invinuitului si prin punerea in miscare a actiunii penale il transforma in inculpat.
Punerea in miscare se poate face in timpul urmaririi penale sau la incheierea acesteia prin intermediul rechizitoriului de trimitere in judecata.
Incheierea urmaririi penale inseamna ca procurorul a incheiat cercetarea penala, are toate datele si probele necesare si poate decide fie: scoaterea de sub urmarire penala , fie trimiterea in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declansarea actiunii penale ana6464 ana6464 Am doua neclaritati cu privire la punerea in miscare a actiunii penale : - conform art 9 din Cpr.pen actiunea penală se pune în mişcare [b]prin actul de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal ContSters300209 ContSters300209 Se poate intocmi dosar penal pe baza probelor obtinute si puse la dispozitie de reclamant si nu de peronal specializat? (vezi toată discuția)
Prezentarea materialului pentru trimiterea in judecata galaxy10 galaxy10 Mi-as dori foarte mult sa stiu care ar fi termenul limita la prezentarea materialului de catre procuratura in cazul legii speciale 365/2002?Exista cumva un ... (vezi toată discuția)