avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recurs hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recurs hotarare judecatoreasca

Buna ziua. Acum cateva zile mi-a sosit acasa hotararea judecatoreasca pentru pensia alimentara a copilului...sunt reclamanta, si as avea o intrebare, ce pot face in cazul in care paratul trebuie sa imi plateasca pensie alimentara de la data de 17 iunie 2012 si pana la majoratul copilului ? sa stabilit o pensie de 150 ron pe luna dar el nu a achitat niciun ban...ba mai mult el sustine ca mai mult de 200 de lei pe luna ( adica vrea sa ii dea banii din urma copilului doar 50 ron pe luni) nu va plati mai mult pt ca sustine el ca are o rata la banca... In acest caz as dori sa stiu, pot merge mai departe in instanta sa fie obligat sa plateasca mai mult de 200 ron pe luna sau nu? Pt ca paratul nu vrea sa spuna nici adresa unde lucreaza. Ce pot face in acest caz? Pentru ce pot face recurs in 14 zile( scrie in citatie)? nu am inteles. Va multumesc!!!
Puteti face apel daca sunteti nemultumita de solutia pronuntata de instanta, adica de cei 150 lei stabiliti cu titlu de pensie de intretinere.

Pentru a putea obtine o suma mai mare va trebui insa ca dvs - in calitate de reclamanta - sa faceti dovada locului de munca si a veniturilor superioare salariului minim. Daca nu puteti face aceasta dovada, atunci nu are niciun rost sa declarati apel.

Daca ati fi cunoscut locul de munca, instanta din oficiu ar fi trimis o cerere de poprire si v-ati fi primit lunar banii direct de la angajatorul tatalui.

Daca nu achita sumele din bani din urma puteti apela la un executor judecatoresc care sa puna in executare sentinta instantei, prin executare asupra veniturilor si bunurilor sotului.

Puteti de asemenea sa depuneti si o plangere penala pt infractiunea de abandon de familie daca tatal nu plateste mai mult de 2 luni consecutiv pensia stabilita de instanta.
va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am hotararea dar nu vrea sa imi plateasca pensia alimentara marinela0488 marinela0488 Buna ziua. Am o intrebare. Am un copil de 3 ani si m-am judecat cu tatal lui pt pensie alimentara. A sosit hotatrarea de 2 luni dar acesta nu vrea sai ... (vezi toată discuția)
Actiune in regres?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Daca fostul sot e pensionat pe caz de boala si nu are posibiitati sa plateasca suma de 200 ron fixata de instanta judecatoareasca, pentru a nu-l mai reclama ... (vezi toată discuția)
Plata retrocativa pensie alimentara buna ziua, a primit prietenul ... Criss-L Criss-L plata retrocativa pensie alimentara Buna ziua, A primit prietenul meu o hotarare definitiva pentru plata pensiei alimentara, decizia instantei este de acum ... (vezi toată discuția)