avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incadrare in grad de handicap

In luna aprilie 2013, am fost diagnosticat cu tumora renala dreapta, carcinom cu celule renale papilar tip 2, trombi tumorali vena cava inferioara, iar in urma operatiei s-a efectuat nefrectomie totala dreapta( a fost indepartat rinichiul drept), urmand o terapie oncologica specifica.Astfel, avand in vedere diagnosticul de mai sus, va rog sa-mi comunicati daca m-as putea incadra intr-un grad de handicap, ce ar trebui sa intreprind in acest sens si cam in cat timp ar putea fi facuta evaluarea in cauza. In cazul in care s-ar aproba, as mai avea dreptul sa fiu angajat, avand in vedere ca la momentul actual sunt pensionat- invaliditate gradul III ?
Cel mai recent răspuns: sorinaga , utilizator 08:16, 28 Mai 2013
In baza documentelor medicale pe care le detineti solicitati comisiei de expertiza medicala persoane cu handicap analiza ,eventual investigatii suplimentare in urma carora sa se concluzioneze daca se poate elibera decizie/certificat de incadrare in grad de handicap
1. - Daca veti fi imcadrata intr-un grad de handicap veti putea primi si indemnizatie de handicap.
- Aceasta indemnizatie de handicap se poate cumula cu pensia de invaliditate si cu un eventual salariu.

2. Ca pensionara de invaliditate gr.III (chiar daca aveti un grad de handicap) puteti sa aveti un contract individual de munca cu cel mult 4 ore pe zi.
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc mult pentru raspunsurile date. Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie handicap ContSters500119 ContSters500119 Pot beneficia de pensie de handicap în urma unei operații de nefrectomie cauzata de o tumora renala maligna și extirparea rinichiului stg, glanda ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap tomasso tomasso Glorumero nefrita la care se adauga avc ischemic (doua episoade) sant afectiuni care se regasesc in normativul in vigoare al afectiunilor incadrabile grupele ... (vezi toată discuția)
Hidronefroza congenitala - incadrare in grad de handicap stefan2012 stefan2012 am un baiat de 7 ani si acuma o luna a fost diagnosticat cu hidronefroza stanga grad 4,rinivhi drept hipertrofiat compensator,hipetrofie ponderala ... (vezi toată discuția)