avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Corespondente art 1180, 1581 si 1586 din vechiul cod ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Corespondente art 1180, 1581 si 1586 din vechiul cod civil

As dori sa stiu care este echivalentul art. 1180, 1581 si 1586 din vechiul cod civil, in noul cod civil ?

ART. 1180
Actul sub semnătura privată prin care o parte se obliga către alta a-i plati o suma de bani sau o catime oarecare, trebuie sa fie scris, în întregul lui de acela care l-a subscris, sau cel puţin acesta, înainte de a subsemna, sa adauge la finele actului cuvintele bun şi aprobat, arătând totdeauna în litere suma sau câtimea lucrurilor şi apoi sa iscălească.
Nu sunt supuşi la aceasta regula comercianţii, industrialii, plugarii, vierii, slugile şi oamenii care muncesc cu ziua. (Cod civil 944, 1181).
ART. 1581
Împrumutătorul nu poate, mai înainte de termen, sa ceara lucrul împrumutat. (Cod civil 1022).
ART. 1586 Dacă împrumutatul nu întoarce la timpul stipulat lucrurile împrumutate sau valoarea lor, trebuie sa plătească şi dobânzi de la ziua cererii prin judecata a împrumutului. (Cod civil 1088).

Alte discuții în legătură

Oovalabilitate contract de imprumut intre doua persoane fizice facut pe calculator www.armariotbc@yahoo.com www.armariotbc@yahoo.com A-si avea cateva intrebari legate de valabilitatea unui contract de imprumut intre doua persoane fizice facut la calculator si semnat de ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie persoana fizica amalia.c amalia.c Buna ziua! Am imprumutat unei persoane fizice o suma de bani pt o anumita perioada printr-un act scris,semnat de ambele parti,cu 2 martori...fara sa cer vreo ... (vezi toată discuția)
Bun si aprobat cazandetuica cazandetuica In ce articol se prezinta modul in care se intocmeste o chitanta de mana si unde este stipulata sintaxa Bun si aprobat. Va multumesc (vezi toată discuția)