avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... oovalabilitate contract de imprumut intre doua ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

oovalabilitate contract de imprumut intre doua persoane fizice facut pe calculator

A-si avea cateva intrebari legate de valabilitatea unui contract de imprumut intre doua persoane fizice facut la calculator si semnat de imprumutat,imprumutator si doi martori doar din partea imprumutatorului;Este legal ca in acel contract sa apara dobanda ''medie''de 5% pe luna pentru suma imprumutata? La finalul contractului de imprumut nu este mentionat ''bun si aprobat'' .Ce sanse de castig in instanta a-si avea eu in calitate de parat (imprumutat) actiune pretentii?
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
www.armariotbc@yahoo.com, utilizator
Nu e cazul de mentiunea "bun si aprobat".
De ce ati semnat contractul daca nu erati de acord cu dobanda?
Din punctul acesta de vedere nici o sansa in instanta.

Contractul de imprumut sub semnatura privata nu este titlu executoriu, imprumutatorul daca vrea banii trebuie sa apeleze la instanta.
Dvs. puteti face plangere penala pt inselaciune sau "camatarie"...
Codul Civil
Art. 1180. - Actul sub semnatura privata prin care o parte se obliga catre alta a-i plati o suma de bani sau o catime oarecare, trebuie sa fie scris, in intregul lui de acela care l-a subscris, sau cel putin acesta, inainte de a subsemna, sa adauge la finele actului cuvintele bun si aprobat, aratand totdeauna in litere suma sau catimea lucrurilor si apoi sa iscaleasca.
multumesc si dobanda este legal sa apara in contract?
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
www.armariotbc@yahoo.com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corespondente art 1180, 1581 si 1586 din vechiul cod civil advsys advsys As dori sa stiu care este echivalentul art. 1180, 1581 si 1586 din vechiul cod civil, in noul cod civil ? ART. 1180 Actul sub semnătura privată prin care ... (vezi toată discuția)
Doanda 5%? www.armariotbc@yahoo.com www.armariotbc@yahoo.com Este legal ca intr-un contract de imprumut incheiat intre doua persoane fizice sa fie introdusa dobanda de 5% pe luna din suma imprumutata? (vezi toată discuția)
Bani imprumutati cu chitanta de mana Am imprumutat cu chitanta de mana o suma de bani unei prietene si acum nu pot sa-i recupere. Chitanta este din anul 1999 si s-a intocmit in prezenta unui ... (vezi toată discuția)