avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturi omise din decontul de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturi omise din decontul de TVA

Buna ziua,

Sunt PFA, cu norma de venit, platitor de TVA (tin "contabilitatea" singur). Am primit o instiintare de control fiscal si, in timp ce-mi revizuiam actele, am descoperit ca am uitat sa adaug 2 facturi la declaratiile de TVA, pentru anul trecut. Ce pot face in acest caz? Si mai ales ce sanctiuni voi primi?

Multumesc mult,
Alin Ciubotariu
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 21:59, 5 Iunie 2013
Buna seara,

Daca mai aveti timp pentru depunerea decontului pe luna mai pana la inceperea controlului, cel mai bine ar fi sa prindeti facturile respective pe coloanele de regularizari si sa depuneti rectificativa la declaratia 394 aferenta perioadei respective.

In felul acesta riscati numai generarea de dobanzi si majorari de intarziere pe perioada pana la regularizarile din decont.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva taxare inversa cdebreczeni cdebreczeni Am uitat sa trec in Decontul de TVA si in Declaratia 394 o factura cu taxare inversa pe trimestul 4 - 2012 . Cum pot ca corectez ? (vezi toată discuția)
Rectificativa la decont 300 ionela11 ionela11 Buna ziua, Am constatat ca s-au omis niste sume in decontul de tva pe luna octombrie. Declaratia 394 este corecta. Ar trebuii sa depun un decont de TVA ... (vezi toată discuția)
Factura ulterioara decont tva contawest contawest Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie Am primit o factura de utilitati dupa depunerea decontului .In aceasta situatie cum ... (vezi toată discuția)