avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Filmare cu camera ascunsa la scoala - copil cu ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Filmare cu camera ascunsa la scoala - copil cu probleme tratat necorespunzator

deficit de atentie si dislexie

In anul 2012 -2013, copilul meu, in varsta de 9 ani a fost inscris la clasa I step by step. Precizez ca este al doilea an in care copilul meu incepe clasa I datorita unor marginalizari si dispute total neindretpatite din partea unor parinti si a invatatoarei pe care a avut ghinionul sa ii intalneasca in primul sau an de scoala.
Revenind, la prezent, mentionez ca in urma celor intamplate anterior, am decis sa imi tin copilul acasa pana la incheierea anului scolar, si sa il reinscriu in clasa I la sistemul Step by Stept pentru a avea colegi noi care vor fi la inceputul prieteneniilor sau a relatiilor de colegialitate si, evident, luand in calcul dislexia si deficitul de atentie cu care a fost diagnosticat. Astfel, incepe un nou episode tragic in viata mea, ca mama, si a copilului.
Pana in momentul in momentul inlocuirii uneia dintre invatatoare, atmosfera in clasa era relativ calma, desi unii parinti, in dorinta de a ascunde comportamentul violent si defectuos al copiilor lor, au cautat sa acuze in alta parte. Trebuie spus faptul ca, de la bun inceput, am pastrat distanta fata de parinti si am evitat orice prietenie cu ei, eu nefiind o persoana extrem de dornica de a innoda noi prietenii prin scoala. De asemenea, mentionez ca fiul meu este dornic de a avea cat mai multi prieteni, pentru acest lucru fiind in stare sa se sacrifice el insusi si sa preia asupra sa anumite culpe ce nu ii apartin. Astfel, a devenit o tinta usoara si un bun ''tap ispasitor'' pentru toate rautatile care se intampla in clasa, unii dintre parinti mergand pana intr-acolo incat, de fata cu doamna invatatoare, a recurs la mustrari verbale asupra copilului meu ( motivul: a luat de pe masa un creion ce nu ii apartinea lui, ci colegei sa de la masa). Am preferat sa tac pentru a nu genera antipatiile acelor parinti dornici de a genera diverse dispute, si cu speranta in suflet ca acest lucru nu se va mai repeta. In acest sens am vorbit cu ambele invatatoare, rugandu-le insistent sa nu mai permita nimanui in afara de mine, sa faca observatie copilului meu: sa imi spuna mie ce s-a intamplat si sa rezolv eu situatia cu copilul meu, nicidecum sa fie tinta altor parinti. Acest lucuru nu s-a intamplat, ba mai mult, am constatat ca se discuta despre copilul meu, la nivel de invatatoare-parinte, in absenta mea.
Doresc sa mentionez, si subliniez, copilul meu nu deranjeaza in timpul orelor (chiar daca nu este capabil sa raspunda corespunzator sarcinilor de lucru), iar in timpul pauzelor acesti copii sunt lasati nesupravegheati, si asa cum reiese si de pe inregistrarile video de pe culoare, toti se imbrancesc, se bat, se imping si alearga pe coridoare.
In acest moment, asupra copilului meu sunt exercitate presiuni maxime de catre parinti, care au inaintat directoarei scolii cerinta ferma ca fiul meu sa fie supus unor evaluari psihiatrice, pentru ca, si citez ''nu este normal si trebuie dus la scoli speciale''. Surprinzator, doamna directoare a dat curs acestei cereri, asa ca am fost nevoita sa merg cu copilul la neuropshiatrie ( din nou, pentru ca mai fusesem in trecut, de unde si existenta diagnosticului: deficit de atentie si dislexie). Am revenit in scoala cu evaluarea copilului de la medical de specialitate, in care se specificau cele mai sus mentionate, asa cum mi s-a cerut, dar nu a fost de ajuns: doamna invatatoare nu a mai permis intrarea in clasa a fiului meu fara a fi insotit de un parinte care sa asiste la ore. Astfel, tatal copilului meu a participat timp de o saptamana la ore, timp de cateva ore pe zi. Pentru a inlatura orice dubiu vis-a-vis de comportamentul rautacios si provocator al celorlati copii, a indraznit sa filmeze o ora de curs cu ajutorul telefonului mobil. In urma inregistrarii, pe care le-am declarat directoarei si le-am predat ei, ea fiind doar la nivel de ancheta interna intre noi, ca parinti, si directoare, am constatat ca in aceasta clasa, desi suntem la jumatatatea celui de al doilea semsestru, nu exista disciplina, copiii tipa, vorbesc urat iar doamna invatatoare, nu numai ca nu are metoda si rabdare pentru ei, dar se intampla adesea sa iasa din clasa in timpul orelor, pe motiv ca nu mai poate , ca este ''o jungla aici'', lasandu-I singuri si nesupravegheati.
As dori sa relatez unul dintre multele episoade de rautati facute asupra copilului meu de catre colegi: saptamana trecuta, copilul meu a fost dat cu capul de banca, s-a ras de el ca nu stie sa scrie si sa citeasca la fel ca ei, i s-au adresat cuvinte jignitoare (boule, prostule, etc) si i-au luat manualele si caietele si i le-au bagat in congelator. Nici un parinte al acelor copii implicati in aceasta rautate, nu a considerat ca fiind ceva iesit din comun, justificand ca sunt doar niste copii si asa se joaca. La clasa, in timpul orelor, copilul a fost dat exemplu negativ pentru ca nu raspundea prompt sarcinilor de lucru, motiv bun de batjocora si marginalizare din partea colegilor.
Pe data de 29.05.2013, la presiunile parintilor de a il exclude din clasa pe fiul meu si la insistentele noastre ca parinti sa se aplaneze situatia, astfel incat copilul meu sa nu fie suspus unor trauma psihice, a avut loc o sedinta cu parinitii, invatatoarele si doamna directoare. In cadrul sedintei, desi doamna directoare incerca sa calmeze spirtitele, si sa explice ca faptele fiului meu nu sunt deloc diferite de ale celorlati copii iar faptul ca este mai in urma cu capacitatea de a acumula cunostinte noi nu afecteaza in nici un fel nici orele de curs si nici nu creeaza diferente intre copii, nu a putut sa se impuna in nici un fel in fata vehementelor celorlati parinti care au sfarsit prin a striga in cadrul sedintei ''ia-ti domne'' copilul de aici si du-te cu tot cu el pentru ca nu e normal?.

Acum,din cauza acelei filmari,care repet, nu a parasit institutia,ea fiind predata doamnei directoare, sotul meu nu mai este primit in scoala, sa-l insoteasca pe fiul meu pana la clasa, cu toate ca alti parinti au voie. Am citit si recitit legile, 644/2001, decizia CNA 80/2002...sotul meu nu a intrat sub incidenta vreunei legi, dar deranjati de faptul ca li s-a atras atentia pentru neregulite din scoala si pentru ca am demonstrate ca fiul meu nu are problem de comportament, acum au inceput cu alte plangeri, unele chiar la politiie, pe motivul tentelor sexuale, pentru ca saptamana trecuta, fiul meu a pupat o colega de clasa.

Ce ar fi de facut???
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: victor sorin , utilizator 19:52, 9 Iunie 2013
Chiar, ce ar fi de facut ?!
E groaznic ce ne povestiti... un caz din pacate banal, adica des intalnit !
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2013
e4c5, utilizator
Eu am dus lucrurile pina aproape de ministru , cu atentionarea ca ajunge filmuletul in mass media ...si sa facut pace .Am fost abordat subtil de inspector#-oul scolar si acum sunt ascultat si lasat in pace , nu mai ma deranjeaza nici eu nu am mai insistat . Asa ca ... aratatul pisici (tv ziare ) a avut efect la mine =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As avea și eu nevoie de ceva recomandări în privința unei ... MarianaB072 MarianaB072 As avea și eu nevoie de ceva recomandări în privința unei acțiuni legale contra unei instituții de învățământ private. Situația a fost ... (vezi toată discuția)
Acuzatie Anayllyl Anayllyl Buna ziua! V-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt cadru didactic. In toamna a inceput un conflict intre mine si directoare pentru niste abuzuri ale ... (vezi toată discuția)