avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de prima inmatriculare

In anul 2012, in vederea inmatricularii masinii, am actionat autoritatile in instanta, in speranta ca nu va mai fi nevoie sa platesc taxa de poluare auto, stabilita, la acea vreme prin OUG 50/2008. Avand in vedere ca primul termen de judecata a fost fixat pentru luna octombrie 2013, am achitat acea taxa (data achitarii 03.01.2013, iar data de emitere de catre ANAF a deciziei de impunere a fost undeva prin decembrie 2012 ). As dori sa stiu daca mai am sanse de a castiga procesul si in baza carei legi se va judeca speta mea (OUG 50/2008, sau OUG 9/2013). Am primit acasa o intampinare de la Institutia Prefectului in care se face referire si la prevederile legii care este acum in vigoare.
Imi puteti spune care sunt pasii urmatori pe care trebuie sa-i fac, avand in vedere ca nu mi-am angajat avocat pentru acest proces (si am cerut ca judecarea sa se faca in lipsa mea)? Mai trebuie sa depun si eu intampinari, la fel cum a facut Prefectura, sau e suficient sa achit taxa de timbru stabilita de instanta si sa trimit raspunsurile primite din partea autoritatilor la cererea mea de inmatriculare a masinii fara plata taxei de poluare (la data cand am deschis actiunea in instanta nu primisem acele raspunsuri)?
Avand in vedere ca deja mi-am inmatriculat masina (si implicit am achitat taxa), daca castig procesul, cum trebuie sa fac pentru a-mi primi banii?

Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2013
jacquelline, utilizator

Alte discuții în legătură

Proces cu serviciul inmatriculari auto si eliberare permise George1990 George1990 Buna ziua, [b]In noiembrie 2010[/b] am cumparat un autoturism din Anglia de la un cetatean roman cu domiciliu in Anglia, am ajuns in romania dupa care ... (vezi toată discuția)
Obligarea institutiei prefectului la inmatricularea auto Pilu Pilu Buna ziua. As avea si eu o intrebare si as ruga daca poate cineva care stie, sa ma lamureasca (nu stiu daca nu m-am \"trezit\" prea tarziu). In ... (vezi toată discuția)
Noua taxa auto simonik2011 simonik2011 buna ziua, un prieten a cumparat o masina din Germania in februarie 2012 si a inmatriculat-o, pe decizia privind stabilirea taxei pt emisiile poluante este ... (vezi toată discuția)