avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... noua taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

noua taxa auto

buna ziua, un prieten a cumparat o masina din Germania in februarie 2012 si a inmatriculat-o, pe decizia privind stabilirea taxei pt emisiile poluante este invocata legea 9/2012, pentru a-si recupera taxa de poluare cererea se chemare in judecata este la fel doar ca in loc de OUG 50/2008 trece legea 9/2012?
Poate sa vanda masina cat timp este in proces?
In 2010 a vandut o masina la care a platit taxa de poluare, problema este ca nu are copii dupa cartea de identitate a masinii si dupa certificat si nici nu poate sa faca rost, fara aceste acte isi poate recupera taxa?multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: bogdan31 , utilizator 09:48, 18 Martie 2012
Buna ziua,
Legat de prima problema expusa de dvs: taxa de poluare achitata in baza legii 9/2012, prin suspendarea acelui articol care se referea la obligatia de plata a taxei si pentru masinile inainte de 2007, este discriminatorie, producand aceleasi efecte juridice ca si reglementarile anterioare(Og 50/2008. Asadar, taxa se poate recupera ca si pana acum. Temeiul de drept nu este legea 9/2012, ci art.117 lit.d Cod procedura fiscala.
Legat de a doua problema, chiar daca prietenul dvs nu mai are actele, in baza unei cereri adresata Seriviciului de inmatriculari, se pot obtine toate documentele de care aveti nevoie. Fara aceste acte, nu isi poate recupera taxa.
multumesc pentru raspuns, a incercat la inmatriculari dar nu au decat celelalte acte (chitanta, decizia de calcul, contr. de v-c...)cartea de identitate a masinii si certificatul nu sunt la ei si au spus ca nici nu ajung aceste documente la ei...ce credeti ca s-ar putea face?
Poate sa vanda masina pe timpul procesului? intreb asta pt. ca la vanzare se da o declaratie cum ca masina nu face obiectul unui litigiu...
Masina o poate vinde. In privinta acelei declaratii nu stius ce sa va zic, la Oradea nu se cere asa ceva.
ok, asa o fi ...invocam art. 117 c proc fisc, dar totusi deja exista si o sentinta de restituire pt taxa achitata dupa 13.01.2012?
daca are cineva cunostinta sa ne informeze si pe noi , cei care inca n-am aflat inca nimic
in acest sens
si daca se admit in continuare restituiri si dupa intrare in vigoare a noii legi si plata efectuata dupa noua lege,.....
atunci ar trebui sa se admita si actiunile de inmatriculare fara plata taxei solicitate instantei impotriva serviciului de inmatriculari din cadrul prefecturilor...?
de asemenea sa posteze cineva si sentinta sau sa faca trimitere la portal sa vedem si noi minunea
De ce nu ar fi admisibile?

Alte discuții în legătură

Se poate inmatricula fara plata taxei auto ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea o rugaminte, daca ma poate lamuri cineva: O cunostinta de-a mea vrea sa cumpere un autoturism din Germania si ar vrea sa stie daca il poate ... (vezi toată discuția)
Pasi si documente necesare pentru inmatricularea unui autovehicul ! Roland Mindrila Roland Mindrila Pentru inmatricularea masinii trebuie sa parcurgetii urmatorii pasi si sa obtineti urmatoarele documente: -copie de pe cartea de identitate a persoanei, ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare fara plata taxei dupa 13.01.2012 CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca mai sunt admisibile actiunile privind inmatricularea fara plata taxei de poluare, care vor fi introduse dupa data de ... (vezi toată discuția)