avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Folosire card titular sot
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Folosire card titular sot

Buna ziua,
O cunostinta a folosit , dintotdeauna (4 ani), cardul de salarii al sotului, aceasta fiind o intelegere intre soti . Mentionez ca sotul i-a dat acesteia si cardul si pinul. In urma unei discutii intre soti, acesta ameninta ca merge la politie sa faca plangere penala pentru ca sotia i-a folosit cardul.Este o infractiune acest lucru ? Nu se tine seama de faptul ca sotul a acceptat tacit aceasta, avand in vedere ca intotdeauna el a permis si a facilitat acest lucru, dandu-si cardul si pinul ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters241638 , utilizator 09:15, 12 Iunie 2013
Pe (aproape) toate cardurile scrie ca pot fi utilizate doar de catre titular.
In realitate, totusi se practica folosirea cardurilor si de catre membrii familiei.
Intrebarea care se pune este, dvoastra ca si sotie sunteti imputernicita pe contul sotului?
Daca da, nu este nici o problema ca i-ati folosit cardul intrucat puteati sa scoateti oricum banii de la caserie. Daca nu sunteti imputernicita, va poate sotul va poate sicana cu amenintarile respective. Dar poate se razgandeste si nu depune plangere, mai ales ca el este cel care v-a incredintat si pinul, deci ar trebui sa declare in fals ca i-ati sustras pinul.
In cazul in care persoana nu este imputernicita legal prin autoritatile banci la folosirea cardului in fata organelor se considera furt !

Sfat spunetii doamnei sa se inpace cu sotul sa isi regleze datoriile unu fata de celalalt daca exzista acestea si sa se termina in comun acord , pentru ca in cazul in care sotul depune plangere la politie doamne va fi acuzata de furt ..
Cardul este prsonal si netransmisibil. Folosirea altei persoane a carduluim implica cunoasterea pinului pe care nu-l cunoaste decat titularul. Sotia poate sta linistita pentru ca sotul nu poate face dovada folosirii cardului personal de terti atata timp cat numai el cunoaste pinul. Daca sotia recunoaste ( si rau ar face,s-ar incrimina ) folosirea cardului sotului,ambii soti sunt culpabili pentru ca au incalcat politica bancii:cardul nu este transmisibil.Daca pana acum sotul a acceptat,comunicand sotiei pinul,ar trebui sa taca,se face la fel de vinovat ca sotia. Femeia poate sta linistita la gandul ca sotul nu ar avea nimic de castigat, reclamand ce?S-AR AUTODENUNTA PENTRU A VENI IN CONFLICT CU LEGEA ?
Cu o aparare buna cred ca va primi un mare NUP
Retragere ATM/Plata POS
Art. 27: Efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos
(1) Efectuarea uneia dintre operaţiunile prevăzute la art. 1 pct. 10, prin utilizarea unui instrument de plată electronică, inclusiv a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia, fără consimţământul titularului instrumentului respectiv, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 12 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare folosire card cu acordul titularului en.mihaela@gmail.com en.mihaela@gmail.com Va deranjez cu o intrebare: In cazul in care o persoana iti incredinteaza cu buna stiinta si fara a l obliga altcineva ..un card de debit si tu il folosesti ... (vezi toată discuția)
Am folosit din greșeală un card care nu era al meu iar deținătorul a făcut plângere penală. la ce mă pot aștepta? ContSters444080 ContSters444080 Am folosit din greseala un card la pos. Nu stiu cum a ajuns la mine in geanta,,eu nu am fost atenta si am achitat niste cumparaturi in 2-3 ocazii,cand persoana ... (vezi toată discuția)
Furt atm si dovedire daniela0101 daniela0101 Buna ziua! Abia astazi, 21/09/2015 am descoperit ca pe data de 26/07/2015 mi-au fost sustrasi 500 euro de pe card. Am o banuiala cine a facut asta, am dat ... (vezi toată discuția)