avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... casatoriile intre toate sexele sau cat de mare este ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

casatoriile intre toate sexele sau cat de mare este gradina domnului

Motto: In politica prostia nu este niciodata un handicap
Unu. Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma gandesc la politicienii romani, la biata noastra Constitutie croita mereu pe masura altui politician decat cel care o poarta, la ... parca-mi salta si acum burta de hohote de ras!
Amendamentul lui Tudor Chiuariu a starnit savante discutii care merita citite cu atentie pentru ca [Aman, aman!] este vorba despre permiterea/interzicerea casatoriilor intre ABSOLUT TOATE SEXELE. Oy Gevalt! :O
Articolul 4 aliniatul 2 "Orice discriminare bazata pe sex, culoare, origine etnica sau sociala, trasatura genetica, limba, credinta sau religie, opinii politice sau de alta natura, apartenenta la o minoritate nationala, proprietate, nastere, dizabilitati, varsta sau orientare sexuala este interzisa.

Dezbaterile:

Toni Grebla: Orientarea sexuala nu este definitiva. Este inutil sa treci in Constitutie asa ceva. Poporul roman este tolerant, dar nu cred ca trebuie sa treci in legea fundametala pentru ca se intelege ca astfel vom aproba casatoriile intre toate sexele
Ciprian Nica, PSD: Credem ca articolul care este in Constituie este destul de acoperitor, este suficient si permite tuturor sa se manifeste
Reprezentantul Forumului Constitutional: Cheia acestui articol este cuvantul discriminare
Crin Antonescu: Acest articol care este unul protector si pentru heterosexuali pentru ca problema se poate pune si invers, nu acum, nu aici dar pe viitor. Sa clarificam acest articol domnul Chiuariu ca nu permite casatoria intre orice fel de sexe

X-(
Trei. Cred ca ar fi cazul sa clarificam impreuna cu politicienii nostri dragi o mica problema: oamenii pot fi de doua si numai de doua sexe: masculin si feminin.
Patru. Cu alte cuvinte, "casatorii intre toate sexele" si "casatorii intre orice fel de sexe" sunt doar mici imbecilitati produse de persoane care au probleme cu sintagma "casatorii intre persoane de acelasi sex" dar vor sa para ioropeni. Halal! (sau Haram?).
#-o=D>:((#-o:P:hammer::oops::tease::yeah: SOMNUL NATIUNII NASTE MONSTRI!
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
"Trebuieste" multa atentie cu astfel de modificari constitutionale pentru ca pe planeta asta se casatoresc barbati cu barbati, femei cu femei, barbati cu femei, barbati cu vaci, barbati cu pomi, cu scoici, cu pisici, cu rachete de tenis...etc. Trebuie o analiza globala cand vrei sa devi tolerant. Mai inainte de a fi tolerant, trebuie sa intelegi ce inseamna sa fi tolerant in context global si mai apoi sa definesti toleranta conform proprilor limite. Este cat se poate de evident ca nu formam o societate toleranta, dar trebuie sa lasam impresia ca fiecare in parte suntem asa cum cere momentul si realitatea europeana...de aici si aceste balbe hilare...noi nu suntem in stare sa legalizam prostitutia in conditiile in care, nu exista tara din Europa in care sa nu te lovesti de fetite din Romania ce practica sexul contra-cost, atunci cum putem vorbi de o toleranta extinsa asa cum presupune casatoria unor persoane de aceelasi sex?
Suntem intoleranti si rasisti...oricat de mult ne-am dori sa fie altfel...!!!


Cum arată prima persoană de GEN NEUTRU din lume. Nu e nici bărbat, nici femeie


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: [ link extern ]
Follow us: @realitatea on Twitter

Stimati domni avocati, sunteti in eroare: domnii politicieni sunt destepti si au viziune, mai ales domnul fost viitor presedinte.:yes:
Da, pacat ca nu mai traieste Nenea Caragiale ca ce de material ar fi avut de scris.Nae Catavencu ar fi avut multe de spus....iar d-nul viitor fost presedinte ar fi avut de unde sa se inspire (nu ca n-ar avea imaginatie si asa).
Din dorinta de a spune lucruri cat mai "pompoase" si de a debita idei cat mai inteligente, distinsii nostri scot doar milioane de aberatii care starnesc rasul/plansul.
Pe mine una ma apuca plansul cand vad cine ne conduce si mai ales spre ce...#-o
:((.
"Toni Grebla: Orientarea sexuala nu este definitiva"- adicatalea cum????Ne schimbam din mers orientarea????
Mare Ti-e gradina Doamne!!!!
multumesc de invitatie:)

opinia mea este ca si casotoria este este un contract ca orice alt contract
a impiedica libertatea de vointa in a contracta cu cine doresti ....mie personal imi pare o eroare
nu am vazut pana azi o relatie neoficiala de lesbinianism care sa fie sanctionata de vreo autoritate din europa...
prin prisma statutului, oficialitatii, legalitatii est etc ...deja vb de altceva..de consecintele unui astfel de contract

domnule ubik mergand pe dispozitiile postate, respectiv art 4 lin 2 acest text nici macar nu zice despre sexul cui vb...adica e oficial si intre orice subiect al unei relatii sociale ( omul) si altceva ( ex un guzgan si o femeie sau un cioban si o capra etc etc)

pentru paza de deochi a politicienilor un inel rosu in sfarc ar fi de dorit..)))))

Alte discuții în legătură

Protectie legala impotriva discriminarii la locul de munca pe criterii de identitate de gen / orientare sexuala kayra-nuray kayra-nuray Bună ziua, Sunt o persoană transgender male-to-female și aș dori să știu în ce conditii pot divulga identitatea mea de gen angajatorului, dacă îmi ... (vezi toată discuția)
Avocatnet 2014: nicusor are doi tati Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Un spamer foarte incapatanat mi-a trimis acum vreo doua zile un email pe care inainte sa-l sterg l-am deschis dintr-un fel de curiozitate aproape morbida de ... (vezi toată discuția)