avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie de plata pentru un credit de nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie de plata pentru un credit de nevoi personale

buna seara As avea si eu o intrebare.In 2008 am facut un credit la banc post ,dupa cateva luni am fost concediata si nu am mai putut plati ratele.Am inceput sa primesc somatii etc..stiti procedurile.La aproximativ 2 ani jumate m am angajat in alta parte si partonul meu a primit instiintare de poprire.Mi a oprit o treime din salariu timp de 1 an de zile dupa care a dat faliment si ma trimis in somaj.Cand am primit actele am aflat ca el de fapt nu platise catre banca decat o luna pentru ca i se blocasera conturile(asta a fost explicatia lui).Dupa ce am terminat somajul m am angajat din nou dar nu am mai primit nici o poprire,iar acum am primit aceasta somatie ca trebuie sa platesc toata suma in 24 de ore,dupa care se trece la executarea silita.As vrea sa mi spuneti in ce consta aceasta executare daca eu nu am girat cu nimic.Singurul meu bun ar fi o treime din casa parintesca pe care am mostenit o inainte de a lua creditul.Imi poate executa silit aceasta casa atata timp cat mai sunt 2 proprietari si nu sa facut partajul?
Cel mai recent răspuns: oznaron , utilizator 09:47, 13 Iunie 2013
banca va dat in judecata pentru recuperarea debitelor unde sa hotarat executarea silita. executorul judecatoresc va instiintat cu privire la suma datorata bancii plus toate cheltuielilepe care le veti platii.se instiinteaza angajatorul si se pune in aplicare hotararea judecatoreasca.angajatorul va aduce la cunostinta suma poprita.nu inteleg cum spuneti ca a platit decat o luna fara sa stiti. nu semnati fluturasi de salarii unde se vad sumele retinute? nu inseamna ca daca nu ati girat cu nimic nu se pune in aplicare executarea silita.cu privire la a platii tota suma in 24h va spun statii linistit, daca nu aveti bani si nu puteti achita o rata de unde sa platiti toata suma odata? este ceva ce nu se leaga in cazul dumneavoastra ,pentru a avea poprire pe salariu inseamna ca executarea silita era pusa in aplicare.si daca nu aveti nimic pe numele dumneavoastra nu are ce sa executa decat in momentul cand lucrati cu o poprire pe salariu.in legatura cu casa parinteasca nu conteaza de cand o mosteniti inainte sau dupa luarea creditului puteti sta linistit in ea. daca se putea o luau ei pana acum.stati linistit si nu va speriati si nici nu disperati.
Nu ati girat cu nimic? Ati girat cu toate bunurile prezente si viitoare pe care le aveti sau le veti avea in patrimoniu. Cand garantezi cu un bun, creditorul nu primeste decat un drept de preferinta fata de alti creditori ai dvs, de a-si indestula creanta cu prioritate. asta nu inseamna ca nu va poate executa si alte bunuri din proprietate, daca garantia nu e indestulatoare pentru recuperarea creantei .
va multumesc mult de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil ipotecat la alta banca bobutanumihail bobutanumihail am un credit restant la o banca de un an.am primit instiintare de executare silita.mentionez ca detin casa ,dar ea este ipotecata la un alt credit la alta ... (vezi toată discuția)
Coplatitorul executat silit? daniela elena daniela elena Buna seara, Acum 3 ani am girat, am semnat ca si coplatitor, pentru un credit imobiliar de 57 .000 de euro. Rata nu a mai fost platita de catre titularul ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil cu clauza de abitatie elena46 elena46 sotul meu a facut o refinantare pe care nu a putut sa o plateasca . acum avem o executare silita cu poprire de 1/3 din salariul pe care o plateste din aprilie. ... (vezi toată discuția)