avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul sot si-a schimbat locul de munca nu a anuntat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul sot si-a schimbat locul de munca nu a anuntat faptul ca are proprire pe salariu.

Buna seara,
Am mai scris pe forum. Sunt divortata, avem un fetita caruia i s-a stabilit locuinta la mine, tatal avand un program de vizita si obligatia de a plati 25% din veniturile totale realizate lunar.
Tatal copilului, s-a angajat la firma la care era administrator in momentul depunerii actelor de divort cu salariul minim pe economie doar pentru a face dovada realizarii unor venituri. Instanta a dispus proprire pe 25% din salariul incasat de la aceasta firma cu titlu de pensie de intretinere pentru fetita.
De cam o luna si jumatate s-a angajat la o alta firma unde salariul este mult mai mare, doar ca nu a anuntat ca are proprire pe acei 25% si mi-a spus ca nici nu o va face, ci ca imi va transfera suma calculata de el din contul curent.
Am inteles ca atunci cand isi schimba locul de munca, firma de la care a plecat e obligata prin lege sa transmita proprirea la firma la care s-a angajat, ceea ce nu ar fi o problema, mai ales ca in cazul de fata este si administrator al fostei firme angajatoare.
Ideea este ca m-as simti mult mai confortabil daca banii s-ar vira de catre angajator, lunar in functie de venitul realizat decat de la tatal copilului care, pana acum, ba nu a pus bani in cont pentru fetita, ba a intarziat.
Din discutiile purtate cu el pe acesta tema, am inteles ca nu-si va anunta actualul angajator de acea proprire decat daca se va hotari in instanta. Are impresia ca doar firma la care era angajat inainte are obligatia de plata.
Mie mi se pare ca instanta a hotarat deja in sensul ca proprirea pe 25% este valabila pana cand fetita implineste 18 ani indiferent cate locuri de munca schimba. Gresesc?
Ce as putea sa fac? Sunt in masura sa anunt chiar eu angajatorul?
Ce fel de cerere as putea sa depun la Judecatorie? Trebuie neaparat sa fiu asistata de un avocat?
Cel mai recent răspuns: anamaria2505 , utilizator 10:21, 13 Iunie 2013
Art. 455

(1)În cazurile prevăzute de art. 453 alin. (2) poprirea rămâne în fiinţă şi atunci când debitorul îşi schimbă locul de muncă la o altă unitate sau este pensionat. În aceste cazuri, unitatea de la care pleacă debitorul va trimite actele prin care s-a înfiinţat poprirea unităţii la care se află noul loc de muncă al debitorului sau organului competent de ocrotire socială care, de la data primirii acestor acte, devine terţ poprit.

(2)Dacă debitorul părăseşte unitatea fără ca aceasta să cunoască noul loc de muncă, ea îl va încunoştinţa pe creditor despre această împrejurare. După aflarea noului loc de muncă al debitorului, creditorul îl va aduce la cunoştinţa unităţii de la care debitorul a plecat, pentru a se proceda potrivit alin. (1).


Daca dvs cunoasteti noul angajator, anuntati-l dvs si trimiteti o copie dupa hotarare, poate ii pune in vedere sa aduca actul de infiimtatre a popririi.
Daca nu cunoasteti noul angajator, va adresati unui executor judecatoresc.
Puteti anunta si fostul angajator asupra obligatiilor pe care le are.

Multumesc.
Mi-e de foarte mare ajutor articolul din lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de poprire a pensiei de intretinere din pensia tatalui valibuzatu valibuzatu va rog sa ma ajutati sa formulez o cerere de poprire a pensiei de intretinere din pensia tatalui, avand o sentinta prin care se retinea din salar aceasta ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vyo vyo De 3 ani de cand fostul meu sot s-a mutat la o alta firma, imi trimite el pensia alimentara pentru cei 2 copii minori. Nu stiu in ce masura este legal, pt ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Doris12 Doris12 Buna ziua si va multumesc anticipat pentru asistenta juridica acordata online. Problema mea este urmatoarea:am divortat in urma cu 3 ani iar fostul sot a ... (vezi toată discuția)