avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... RCA expirata si ITP neefectuata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

RCA expirata si ITP neefectuata

Ce se intampla daca RCA mi-a expirat de doua luni si ITP-ul trebuia efectuat in mai anul acesta, iar masina este parcata in garaj, deci nu o mai folosesc?
Cel mai recent răspuns: cezara costina , utilizator 11:21, 14 Iunie 2013
Nimic. Cand le vei face, vei putea circula din nou.
Cand veti folosi masina va trebui cu cel putin 1 zi inainte sa faceti RCA-ul, apoi primul drum sa fie la ITP pentru a nu risca sa va opreasca politia. Cat timp masina nu circula, nu sunteti obligat sa aveti ITP valabil si RCA.
Multumesc! Intrasem in panica, pt.ca cineva imi spusese ca mi se va radia masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare rca cu pasaportul? ancajorovlea ancajorovlea Buna ziua, Sunt plecata de ceva timp din tara. Si anul acesta, in martie mi-a expirat buletinul. M-am dus la ambasada si mi-am facut un nou pasaport. Era f ... (vezi toată discuția)
Itp la un auto care nu a circulat pe drumurile publice enemarian enemarian Noi ne aflam in strainatate unde ne desfasuram activitatea,iar autoturismul personal se afla in tara in garaj cu toate actele in regula(RCA,care expira in ... (vezi toată discuția)
Masina avariata usor in parcare, cum obtin dovada de reparatie? Laurentiu63 Laurentiu63 Dupa mai bine de jumatate de an de inactivitate auto, am nevoie sa folosesc din nou masina. Intre timp mi-a expirat ITP-ul si RCA-ul, iar masina care a stat in ... (vezi toată discuția)