avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Inregistrare in ROI firma neplatitoare de TVA
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Inregistrare in ROI firma neplatitoare de TVA

"În ROI nu se înscriu:

persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA;
Important!
Persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile care efectuează achiziţii intracomunitare ce nu depăşesc plafonul de 10.000 euro la cursul din data aderării nu au obligaţia înregistrării în scopuri de TVA conform art. 153 indice 1 din CF şi nici în ROI"


Nu prea inteleg aici, eu ca firma neplatitoare de tva pot face achiitii intracomunitare de valori mici fara sa fiu in ROI ? si platesc tva in tara respectiva.
Pentru ca am intrebat furnizorul si mi-a spus ca trebuie sa avem cod TVA valabil.

Deci...cum e ? Pot lua marfa din Europa conform legilor din Romania ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dan_popa40 , utilizator 13:37, 17 Iunie 2013
da poti lua marfa. platesti TVA. va trebui insa sa dovedesti furnizorului ca nu esti platitor de TVA. s-ar putea sa fie necesar obtinerea unei adeverinte ANAF
Pai nu de-aia exista VIES ? poate verifica si singur, nu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru operatorilor intracomunitari birta birta un srl care nu va face achizitii din ue mai mari de 10000 eur curs aderare are obligatia inregistrarii in ROI. persoana impozabila cuprine si srl ? multumesc. (vezi toată discuția)
Srl nou neplatitor de tva a achizitionat din spania produse de 14 300 euro , devine platitor de tva in urma acestei achizitii? hilo hilo un srl infiintat in luna noiembrie 2010 ca fiind neplatitoare de tva a achizitionat dintr-un stat membru ue adica spania confectii in valoare de 14 300 ... (vezi toată discuția)
Declaratie 390 Lizuca12 Lizuca12 Buna seara Firma nu este inscrisa in roi si este platitoare de tva , cum inregistrez o factura de cazare din ungaria. Aceasta tranzactie ar trebui trecuta ... (vezi toată discuția)