avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA servicii intracomunitare

Buna ziua ,

am urmatoarea situatie :
Anul trecut m-am inregistrat in ROI , am depus si declaratia 092 pentru schimbarea perioadei fiscale din trimestru / lunar . Ideea este ca eu nu am facut achizitii de bunuri intracomunitare am avut doar servicii intracomunitare , incepand din luna septembrie 2012 am depus decont de tva cu solicitare de rambursare . Pentru decontul de tva din septembrie am iesit cu risc mare , deconturile lunilor octombrie , noiembrie si decembrie au iesit cu risc mediu ( analiza documentara cu control ulterior ) , pentru acestea am incasat sumele in lunile ianuarie , februarie si martie .
Problema intervine acum cand am solicitat printr-o adresa sa vina controlul pentru a ne solutiona decontul lunii septembrie 2012. Nu pot incepe controlul deoarece am facut acea declaratie 092 si noi nu trebuia sa primim banii lunar ci trimestrial . Din ianuarie 2013 oricum se schimba vectorul fiscal deoarece am depasit cifra de afaceri . Sincer nu stiu ce sa mai zic , mi se pare ca de fapt se cauta motive pentru amanarea controlului sau poate ca este cu adevarat o problema grava . Totusi chiar si asa organul de control este factorul de decizie , daca am gresit ma amendezi , ma penalizezi ... Va rog mult sa imi spuneti daca cineva a mai avut asemenea situatie sau stie ceva de cum se poate rezolva aceasta . Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Vector fiscal tva Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O firma s-a transferat cu sediul social. Vector fiscal depus la depus in 31.01.2011 pentru anul 2011 la sediul initial cu tva lunar. In luna iunie s-a ... (vezi toată discuția)
Declaratia 094 dana_coman dana_coman Am fost plătitor de TVA luna în anul 2012, cifra de afacere pentru anul 2012 este 160.213,00 lei , ce declarație depun în ianuarie 2013, dec. 010, ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 ioanaep ioanaep Buna ziua, In Noiembrie 2010 a luat fiinta societatea noastra, iar intrebarea mea este daca declaratia 390 se depune lunar sau trimestrial in cazul in care ... (vezi toată discuția)