avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu o idee asupra ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu o idee asupra acestei spete?multumesc

prin cererea introdusa pe rolul tribunalului Bucuresti la 28.01.2012 reclamanta Sc X sa, a chemat in judecata pe parata Sc Y SRL, pentru ca, prin hotararea ce se va pronunta sa se dispuna obligarea acesteia la plata sumei de 39.554 lei, reprezentand pretul marfii, 15.399 lei penalitati de intarziere si cheltuieli in judecata. In motivarea actiunii se arata ca urmare comenzii acceptate urmate de executare, din 7.05.2008 parata a devenit beneficiara unei cantitati de marfa, refuzand nejustificat achitarea acesteia. la termenul din 2.02.2012 parata arata ca debitul principal a fost achitat integral la 3.09.2010, iar penalitatile de intarrziere nu sunt datorate, deoarece partile nu au incheiat un contract in care sa se fi stipulat o clauza penala, penalitatile fiind prevazute doar in factura emisa, nefiind de acord cu plata cheltuielilor de judecata.
Ce va decide tribunalul si de ce

Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:01, 14 Iunie 2013
Daca parata dovedeste cu inscrisuri ca aplatiti datoria pentru care s-a facut actiunea, se va respinge cererea reclamantei. Penalitatile de intarziere nu sunt datorate. mentionarea acestor pe factura, in mod unilateral, nu dovedeste ca au fost asumate de catre parata.
Daca nu se dovedeste plata cu inscrisuri, se va admite actiunea in parte, doar pentru suma respectiva, fara penalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate contestatie anulare titlu executoriu asbinvest asbinvest Buna ziua ! SC X sint actionat in judecata de SC Y ca debitor ( X ) in baza citatiei emise de judecatoria Bacau in 30.05.2011 si termen de judecare in data de ... (vezi toată discuția)
Novatie cu schimbare de debitor - posibilitate de a-mi recupera debitul ? gabriela.c gabriela.c In luna septembrie 2004 am livrat marfa societatii X. Pentru plata facturilor, societatea X a emis mai multe bilete la ordin si cec-uri. La data scadenta au ... (vezi toată discuția)
Student la economie - ajutor cu o speta pe dret comercial irina-cucos irina-cucos Buna seara. Am o rugaminte, sunt studenta si printre examenele la management si economie am si unu de drept comercial. Tema pt examen este: de gasit o speta ... (vezi toată discuția)